Баба ромова морквяна
сніданки, солодка випічка мультиварка
22 Липня, 2020
100 лучших рецептов завтраков в мультиварке (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Морква - 300 г
Борошно - 100 г
Яйця - 5 шт.
Фундук або інші горіхи - 200 г
Цукор - 200 г
Крохмаль - 50 г
Лимон - 2 ст. ложки соку
Розпушувач - 0,5 ч. ложки
Масло вершкове - 1 ч. ложка
ДЛЯ ДЕКОРУ ТА СИРОПУ:
Морква - 1 шт. маленька
Вода - 100 мл
Ром - 50 мл
Цукор - 60 г
Цукрова пудра
Directions
1Натерти моркву на дрібній тертушці. Скропити лимонним соком.
2Додати до моркви мелені горіхи, цукор, перемішати. Змішати борошно, крохмаль і розпушувач. Просіяти борошно в миску з морквою та горіхами. Відокремити білки від жовтків. Додати жовтки в тісто. Збити білки в стійку піну. Акуратно ввести в тісто.
3Змастити дно ємності мультиварки вершковим маслом. Поставити в середину керамічну склянку, наповнену водою. Акуратно викласти тісто. Включити режим «Випічка», готувати 45 хвилин.
4Після закінчення програми потримати пиріг 30 хвилин в режимі підігріву, потім дістати.
5Нарізати маленьку морквину тонкими скибочками за допомогою ножа для чищення овочів.
6Зварити сироп з цукру та води, покласти в нього стрічки моркви і варити 5 хвилин.
7Витягти моркву на пергаментний папір, додати в сироп ром.
8Просочити бабу сиропом.
9Посипати остиглу бабу цукровою пудрою та викласти зверху стрічки моркви.