Баба ромова морквяна
Баба ромова морквяна

Баба ромова морквяна

  ,   

22 Липня, 2020

100 лучших рецептов завтраков в мультиварке (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 10 порцій

Ingredients

Морква - 300 г

Борошно - 100 г

Яйця - 5 шт.

Фундук або інші горіхи - 200 г

Цукор - 200 г

Крохмаль - 50 г

Лимон - 2 ст. ложки соку

Розпушувач - 0,5 ч. ложки

Масло вершкове - 1 ч. ложка

ДЛЯ ДЕКОРУ ТА СИРОПУ:

Морква - 1 шт. маленька

Вода - 100 мл

Ром - 50 мл

Цукор - 60 г

Цукрова пудра

Directions

1Натерти моркву на дрібній тертушці. Скропити лимонним соком.

2Додати до моркви мелені горіхи, цукор, перемішати. Змішати борошно, крохмаль і розпушувач. Просіяти борошно в миску з морквою та горіхами. Відокремити білки від жовтків. Додати жовтки в тісто. Збити білки в стійку піну. Акуратно ввести в тісто.

3Змастити дно ємності мультиварки вершковим маслом. Поставити в середину керамічну склянку, наповнену водою. Акуратно викласти тісто. Включити режим «Випічка», готувати 45 хвилин.

4Після закінчення програми потримати пиріг 30 хвилин в режимі підігріву, потім дістати.

5Нарізати маленьку морквину тонкими скибочками за допомогою ножа для чищення овочів.

6Зварити сироп з цукру та води, покласти в нього стрічки моркви і варити 5 хвилин.

7Витягти моркву на пергаментний папір, додати в сироп ром.

8Просочити бабу сиропом.

9Посипати остиглу бабу цукровою пудрою та викласти зверху стрічки моркви.

00:00