Бобгуляш
18 Січня, 2020
Школа гастронома 2013 №2 (220) Январь - Наваристые супы
- Prep: 8 hrs
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Свинина - 1 голяшка вагою 1,5 кг + 500 г копчених реберець
Яловичина - 500 г
Свиняче сало топлене (смалець) - 50 г
Квасоля біла - 1 склянка
Картопля - 2 шт.
Морква - 2 шт.
Цибуля - 1 шт.
Перець солодкий червоний - 1 шт.
Часник - 4 зубчики
Томатна м'якоть - 2 ст. ложки
Паприка солодка мелена - 2 ст. ложки
Лавровий лист - 1 шт.
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Квасолю залити великою кількістю води і залишити на 8 годин. Потім ретельно промити.
2Свинячу гомілку вимити, покласти в каструлю з 5 л води, довести до кипіння. Зняти піну, приправити сіллю та варити 1 годину.
3Перекласти голяшку на блюдо і дати охолонути. Бульйон процідити.
4З остиглої гомілки зняти м'ясо та нарізати його невеликими шматочками. Яловичину вимити і нарізати такими самими шматочками. Покласти все м'ясо в проціджений бульйон, додати промиту квасолю. Варити на середньому вогні, знімаючи періодично піну, 1 годину.
5Тим часом підготувати овочі. Картоплю, моркву та цибулю очистити і нарізати кубиками. Солодкий перець нарізати невеликими шматочками, видаливши серцевину.
6Розігріти в сотейнику смалець і обсмажувати цибулю 5 хвилин.
7Додати мелену паприку, швидко перемішати. Влити 1 ополоник бульйону. Додати моркву та солодкий перець, готувати 6 хвилин.
8Покласти в сотейник томатну м'якоть, перемішати і готувати 5 хвилин.
9Перекласти зажарку в каструлю з бульйоном, довести до кипіння.
10Копчені реберця нарізати шматочками по 1‑2 ребра (в залежності від їх розміру). Додати в суп. Проварити 10 хвилин.
11Додати картоплю та лавровий лист, варити 20 хвилин.
12Часник очистити і подрібнити. Суп зняти з вогню, покласти часник, перемішати, накрити кришкою і дати настоятися 15‑20 хвилин.
13Подавати з пишним білим хлібом і хорошим червоним вином.