Бобгуляш
Бобгуляш

Бобгуляш

  

18 Січня, 2020

Школа гастронома 2013 №2 (220) Январь - Наваристые супы

  • Prep: 8 hrs
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Свинина - 1 голяшка вагою 1,5 кг + 500 г копчених реберець

Яловичина - 500 г

Свиняче сало топлене (смалець) - 50 г

Квасоля біла - 1 склянка

Картопля - 2 шт.

Морква - 2 шт.

Цибуля - 1 шт.

Перець солодкий червоний - 1 шт.

Часник - 4 зубчики

Томатна м'якоть - 2 ст. ложки

Паприка солодка мелена - 2 ст. ложки

Лавровий лист - 1 шт.

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Квасолю залити великою кількістю води і залишити на 8 годин. Потім ретельно промити.

2Свинячу гомілку вимити, покласти в каструлю з 5 л води, довести до кипіння. Зняти піну, приправити сіллю та варити 1 годину.

3Перекласти голяшку на блюдо і дати охолонути. Бульйон процідити.

Бобгуляш

4З остиглої гомілки зняти м'ясо та нарізати його невеликими шматочками. Яловичину вимити і нарізати такими самими шматочками. Покласти все м'ясо в проціджений бульйон, додати промиту квасолю. Варити на середньому вогні, знімаючи періодично піну, 1 годину.

Бобгуляш

5Тим часом підготувати овочі. Картоплю, моркву та цибулю очистити і нарізати кубиками. Солодкий перець нарізати невеликими шматочками, видаливши серцевину.

Бобгуляш

6Розігріти в сотейнику смалець і обсмажувати цибулю 5 хвилин.

7Додати мелену паприку, швидко перемішати. Влити 1 ополоник бульйону. Додати моркву та солодкий перець, готувати 6 хвилин.

8Покласти в сотейник томатну м'якоть, перемішати і готувати 5 хвилин.

Бобгуляш

9Перекласти зажарку в каструлю з бульйоном, довести до кипіння.

10Копчені реберця нарізати шматочками по 1‑2 ребра (в залежності від їх розміру). Додати в суп. Проварити 10 хвилин.

Бобгуляш

11Додати картоплю та лавровий лист, варити 20 хвилин.

Бобгуляш

12Часник очистити і подрібнити. Суп зняти з вогню, покласти часник, перемішати, накрити кришкою і дати настоятися 15‑20 хвилин.

13Подавати з пишним білим хлібом і хорошим червоним вином.

Бобгуляш

00:00