1Свинину покласти в керамічний або емальований посуд. Додати лавровий лист, перець, гвоздику, нарізану кільцями цибулю, залити хлібним квасом і на 2 дні поставити в холодне місце.
2Потім свинину обсушити серветкою, змастити розтертим із сіллю часником. Покласти на деко, обкласти цілими очищеними картоплинами, полити розтопленим салом і смажити в духовці 50 хвилин. Свинину та картоплю періодично перевертати і поливати жиром і соком.
3Готові свинину та картоплю зняти з дека.
4Залишки соку вилити в каструлю, додати трохи квасу, яким заливалася свинина, довести до кипіння та процідити.
5Перед подачею свинину нарізати тонкими скибочками, покласти на розігріте блюдо, полити розтопленим вершковим маслом і прикрасити зеленню петрушки. Окремо подати гарячий м'ясний сік, смажену картоплю, огірки, помідори та зелений салат.