Помідори запечені з яйцем і песто
Помідори запечені з яйцем і песто

Помідори, запечені з яйцем і песто

  , ,   ,

12 Січня, 2019

Школа гастронома 2013 №21 (239) Ноябрь

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Помідори великі міцні - 4 шт.

Яйця - 4 шт.

Пармезан тертий - 1 ст. ложка

Салат ромен - 6‑8 листочків або

Рукола - 30 г

Часник - 1 зубчик

Петрушка - 1 маленький пучок

Олія оливкова «екстра вірджин» - 100 мл

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1СОУС ПЕСТО: Нарвати листя салату ромен невеликими шматочками. Очистити часник. Нарізати петрушку. Покласти ромен, часник, петрушку, пармезан, сіль, перець і оливкову олію в чашу блендера та подрібнити.

Помідори запечені з яйцем і песто

2Розігріти духовку до 180°С. Зрізати верхівку у помідорів. За допомогою чайної ложки акуратно вийняти м'якоть і насіння.

Помідори запечені з яйцем і песто

3Викласти помідори у форму, застелену папером для випічки. У кожен помідор покласти песто.

Помідори запечені з яйцем і песто

4Розбити яйце в маленьку мисочку і акуратно перелити в помідор. Посолити та поперчити. Наповнити інші помідори.

Помідори запечені з яйцем і песто

5Поставити форму в духовку та запікати 20‑25 хвилин, доки яйце не схопиться.

6Подавати страву гарячою.

Ця страва може стати і легкою закускою, якщо взяти невеликі помідори та перепелині яйця.

00:00