Пахлава
ласощі, солодка випічка духовка
14 Квітня, 2019
16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)
- Cook: 5 hrs 20 mins
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Цукор - 900 г
Волоські горіхи - 300 г
Масло вершкове - 50 г
Яйця - 1 жовток
Шафран - 1 ч. ложка
Кардамон мелений - 0,5 ч. ложки
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно пшеничне - 500 г
Масло вершкове - 100 г
Яйця - 2 шт.
Молоко - 500 мл
Шафран - 0,5 ч. ложки
Дріжджі сухі - 0,5 ч. ложки
Сіль морська - 1 щіпка
Directions
1Молоко трохи підігріти, опустити в нього 0,5 ч. ложки шафрану та перемішати.
2ТІСТО: Сухі дріжджі розвести в невеликій кількості теплого молока, вилити в борошно, додати сіль, яйця, розм'якшене вершкове масло. Місити, додаючи молоко з шафраном, доки не вийде гладке, пластичне тісто. Залишити на 2‑3 години в теплому місці.
3Волоські горіхи підсушувати в духовці близько 10 хвилин, потім подрібнити, додати 300 г цукру та кардамон, все перемішати.
4Розділити тісто на 10 приблизно рівних частин і тонко розкачати.
5На деко, змащене олією, викласти 10 шарів тіста, пересипаючи їх подрібненими волоськими горіхами з цукром.
6Жовток змішати з рештою шафрану, змастити верхній шар пахлави та випікати 7‑8 хвилин в розігрітій до 180°С духовці, потім зменшити температуру духовки до 150‑160°С.
7Залишки вершкового масла розтопити. Підпечений корж розрізати на традиційні ромби, прикрасити половинками волоського горіха, полити зверху розтопленим маслом і залишити в духовці ще на 1 годину.
8СИРОП: Залити 600 г цукру 2 склянками води і варити на повільному вогні, доки цукор не загусне.
9Готову пахлаву залити сиропом і залишити на 1 годину просочуватися.