Салат з рису басматі з літніми овочами
15 Листопада, 2019
Школа гастронома 2013 №13 (231) Июль - Лучшие идеи для дачи - блюда на гриле, мороженое, квас
- Yields: 4 порції
Ingredients
Рис басматі - 1 склянка
Морква молода - 2 шт. середні
Редис - 5 шт.
Помідори черрі - 5 шт.
Зелений горошок - 0,5 склянки
Салатне листя - 50 г суміші
Цибуля шалот - 1 шт. маленька
Петрушка - 5 гілочок
Чебрець - 10 гілочок
Зелена цибуля - 5 пір'їн
Кедрові горішки - 2 ст. ложки
Оцет винний червоний - 2 ст. ложки
Олія оливкова «екстра вірджин» - 6 ст. ложок
Сіль
Перець чорний мелений
ЗА БАЖАННЯ:
Базилік
Кінза
Тархун
Шніт-цибуля
Орегано
Майоран
Directions
1Покласти рис в миску і промивати в холодній воді, доки вода не буде прозорою. Відкинути на друшляк. Закип'ятити в широкому сотейнику трохи менше 2 склянок води, додати 1 ч. ложку солі та рис. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і накрити кришкою. Варити 20 хвилин. Потім розпушити рис виделкою і повністю остудити.
2Очистити і дрібно нарізати цибулю-шалот. Тонко нарізати зелену цибулю та листочки петрушки. Помідори черрі розрізати навпіл, редиску нарізати кружальцями.
3Кедрові горішки обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору.
4Закип'ятити воду в каструлі, посолити. Очистити моркву та нарізати кружальцями завтовшки 3 мм. Покласти моркву в каструлю і варити 3 хвилини.
5Додати горошок і варити ще 5 хвилин.
6Відкинути овочі на друшляк і обдати холодною водою. Остудити. Змішати овочі, салатне листя та рис у великій мисці.
7ЗАПРАВКА: Змішати винний оцет з оливковою олією, сіллю та перцем, додати листочки чебрецю.
8Полити салат заправкою і посипати кедровими горішками.
Найпростіше готувати такий салат з рису, що залишився з вечора, але можна зварити його і спеціально - воно того варто. Це займе часу всього на 20 хвилин більше.
Можна експериментувати з набором зелені для такого салату: взяти базилік і кінзу, тархун і шніт-цибулю, орегано та майоран.