Салат з рису басматі з літніми овочами
Салат з рису басматі з літніми овочами

Салат з рису басматі з літніми овочами

    

15 Листопада, 2019

Школа гастронома 2013 №13 (231) Июль - Лучшие идеи для дачи - блюда на гриле, мороженое, квас

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Рис басматі - 1 склянка

Морква молода - 2 шт. середні

Редис - 5 шт.

Помідори черрі - 5 шт.

Зелений горошок - 0,5 склянки

Салатне листя - 50 г суміші

Цибуля шалот - 1 шт. маленька

Петрушка - 5 гілочок

Чебрець - 10 гілочок

Зелена цибуля - 5 пір'їн

Кедрові горішки - 2 ст. ложки

Оцет винний червоний - 2 ст. ложки

Олія оливкова «екстра вірджин» - 6 ст. ложок

Сіль

Перець чорний мелений

ЗА БАЖАННЯ:

Базилік

Кінза

Тархун

Шніт-цибуля

Орегано

Майоран

Directions

1Покласти рис в миску і промивати в холодній воді, доки вода не буде прозорою. Відкинути на друшляк. Закип'ятити в широкому сотейнику трохи менше 2 склянок води, додати 1 ч. ложку солі та рис. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і накрити кришкою. Варити 20 хвилин. Потім розпушити рис виделкою і повністю остудити.

Салат з рису басматі з літніми овочами

2Очистити і дрібно нарізати цибулю-шалот. Тонко нарізати зелену цибулю та листочки петрушки. Помідори черрі розрізати навпіл, редиску нарізати кружальцями.

Салат з рису басматі з літніми овочами

3Кедрові горішки обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору.

4Закип'ятити воду в каструлі, посолити. Очистити моркву та нарізати кружальцями завтовшки 3 мм. Покласти моркву в каструлю і варити 3 хвилини.

5Додати горошок і варити ще 5 хвилин.

Салат з рису басматі з літніми овочами

6Відкинути овочі на друшляк і обдати холодною водою. Остудити. Змішати овочі, салатне листя та рис у великій мисці.

7ЗАПРАВКА: Змішати винний оцет з оливковою олією, сіллю та перцем, додати листочки чебрецю.

8Полити салат заправкою і посипати кедровими горішками.

Салат з рису басматі з літніми овочами

Найпростіше готувати такий салат з рису, що залишився з вечора, але можна зварити його і спеціально - воно того варто. Це займе часу всього на 20 хвилин більше.

Можна експериментувати з набором зелені для такого салату: взяти базилік і кінзу, тархун і шніт-цибулю, орегано та майоран.

00:00