Яловичина по-бургундськи
Яловичина по-бургундськи

Яловичина по-бургундськи

    

20 Травня, 2019

Готовим с вином (Семь поварят)

  • Cook: 50 mins
  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

Яловичина - 1 кг м'якоті

Гриби - 200 г

Цибуля ріпчаста дрібно нарізана - 1 склянка

Морква дрібно нарізана - 1 склянка

Вино сухе червоне - 1,5 склянки

Коньяк - 0,5 склянки

Шпик - 50 г

Цибуля шалот - 2 шт.

Часник рубаний - 1 ч. ложка

Олія - 2 ст. ложки

Перець чорний мелений

Сіль

Кріп або петрушка - 6‑8 гілочок

Directions

1Яловичину розрізати на шматки, натерти часником, сіллю і перцем.

2У жаровню з олією та половиною нарізаного кубиками шпику покласти шарами моркву, частину м'яса та ріпчастої цибулі, нарізані цибулю шалот і частину грибів, посолити, поперчити. Потім покласти другий шар м'яса, на нього - шар цибулі та грибів і нарешті - третій шар м'яса, покрити його тонкими скибочками решти шпику, полити вином, коньяком і посипати перцем. Тушкувати в духовці 30‑40 хвилин.

3Подавати яловичину разом із соусом, що утворився при тушкуванні. На гарнір - відварена картопля, свіжі або консервовані овочі. Оформити зеленню.

00:00