Яловича печінка з печерицями та шпинатом
Яловича печінка з печерицями та шпинатом

Яловича печінка з печерицями та шпинатом

  ,

9 Червня, 2019

100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Prep: 2 hrs
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Яловича печінка - 350 г

Печериці - 250 г

Шпинат свіжий або свіжоморожений нарізаний - 100 г

Цибуля - 1 шт.

Сметана - 150 г

Йогурт натуральний - 125 г

Гірчиця зернова - 1 ст. ложка

Сіль

Перець чорний свіжомелений

Молоко + вода (2:1) для замочування печінки

Олія - 1 ст. ложка для смаження

Directions

1Дрібно нарізати очищену цибулю. Вимити, обсушити й очистити печериці, нарізати скибочками.

2Замочити печінку в суміші молока та води на кілька годин. Промити, видалити плівки та протоки, нарізати невеликими шматочками.

3Обсмажувати цибулю на розігрітій олії 5 хвилин.

4Додати гриби, смажити ще 5 хвилин.

5Викласти печінку, обсмажувати 5 хвилин, постійно помішуючи.

6Додати в сковороду гірчицю, сметану та йогурт, довести суміш до кипіння (не кип'ятити). Всипати нарізаний шпинат, посолити, поперчити. Якщо шпинат свіжоморожений, потримати вміст сковороди на невеликому вогні ще 5 хвилин.

ЧАС: 30 хвилин + час на вимочування печінки

00:00