Буряк з капустою та грибами
страви з грибів, страви з м'яса духовка
8 Травня, 2019
100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 1 порція
Ingredients
Буряк - 1 шт. великий
Капуста квашена - 250 г
Грудинка копчено-варена - 200 г
Гриби білі - 100 г
Цибуля - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Пиво світле - 0,5 л
Насіння соняшника очищене - 50 г
Цукор - 30 г
Кмин - 3 г
Сіль
Олія - 50 мл для смаження
Зелена цибуля - 25 г
Кріп - 10 г
Directions
1Відварювати буряк в киплячій воді до напівготовності 20‑25 хвилин. Остудити.
2Зрізати верхівку буряків, вийняти ложкою серцевину.
3Очистити цибулю та часник. Вимити, обсушити та почистити гриби. Нарізати цибулю, гриби та грудинку невеликими кубиками. Пропустити часник через прес.
4Трохи обсмажити копчену грудинку, доки не виділиться жир.
5Додати цибулю і часник, смажити 10 хвилин.
6Обсмажувати гриби на олії 15 хвилин.
7Помістити в каструлю грудинку з цибулею і часником, викласти квашену капусту, зверху - гриби. Додати кмин, влити пиво. Всипати цукор, сіль і тушкувати до м'якості капусти. Додати насіння соняшнику.
8Наповнити буряк начинкою. Запікати в розігрітій до 180°С духовці близько 30 хвилин.
9При подачі прикрасити рубаною зеленою цибулею та кропом.