Пиріг ягідний з хересом
солодка випічка вегетаріанське, дитяче, духовка
10 Квітня, 2020
Школа гастронома 2012 №12 (206) Июнь - Дачная выпечка
- Cook: 1 hr 10 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Борошно - 1,5 склянки
Розпушувач - 1 ч. ложка
Сіль - 1 ч. ложка
Сода - 0,25 ч. ложки
Мускатний горіх - 1 щіпка
Херес - 0,5 склянки
Апельсиновий сік - 0,25 склянки
Масло вершкове - 230 г
Цукор - 1 склянка
Цукрова пудра - 4 ст. ложка
Яйця - 2 шт.
Ягоди свіжі - 3 склянки
Сметана - 2 склянки
Directions
1Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю. Додати погашену соду та мускатний горіх, перемішати. У мисці змішати херес з апельсиновим соком. В окремому посуді збити 200 г м'якого вершкового масла з цукром. Додати в суміш яйця, перемішати. За два рази влити в масло суміш хересу з соком. Потім за три рази, постійно перемішуючи, додати борошно. Вимісити тісто.
2Круглу форму для випічки змастити маслом. Викласти тісто, зверху - 1,5 склянки ягід. Випікати в розігрітій до 200°С духовці 20 хвилин.
3Знизити температуру духовки до 170°С. Змастити поверхню торта вершковим маслом і присипати 2 ст. ложками цукрової пудри. Повернути в духовку на 15 хвилин.
4Вийняти торт і дати охолонути до кімнатної температури. Збити сметану з цукровою пудрою. Змастити верх торта і поставити в холодильник на 2 години.
5Перед подачею прикрасити залишками ягід.