Пиріг ягідний з хересом
Пиріг ягідний з хересом

Пиріг ягідний з хересом

    , ,

10 Квітня, 2020

Школа гастронома 2012 №12 (206) Июнь - Дачная выпечка

  • Cook: 1 hr 10 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Борошно - 1,5 склянки

Розпушувач - 1 ч. ложка

Сіль - 1 ч. ложка

Сода - 0,25 ч. ложки

Мускатний горіх - 1 щіпка

Херес - 0,5 склянки

Апельсиновий сік - 0,25 склянки

Масло вершкове - 230 г

Цукор - 1 склянка

Цукрова пудра - 4 ст. ложка

Яйця - 2 шт.

Ягоди свіжі - 3 склянки

Сметана - 2 склянки

Directions

1Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю. Додати погашену соду та мускатний горіх, перемішати. У мисці змішати херес з апельсиновим соком. В окремому посуді збити 200 г м'якого вершкового масла з цукром. Додати в суміш яйця, перемішати. За два рази влити в масло суміш хересу з соком. Потім за три рази, постійно перемішуючи, додати борошно. Вимісити тісто.

Пиріг ягідний з хересом

2Круглу форму для випічки змастити маслом. Викласти тісто, зверху - 1,5 склянки ягід. Випікати в розігрітій до 200°С духовці 20 хвилин.

Пиріг ягідний з хересом

3Знизити температуру духовки до 170°С. Змастити поверхню торта вершковим маслом і присипати 2 ст. ложками цукрової пудри. Повернути в духовку на 15 хвилин.

Пиріг ягідний з хересом

4Вийняти торт і дати охолонути до кімнатної температури. Збити сметану з цукровою пудрою. Змастити верх торта і поставити в холодильник на 2 години.

Пиріг ягідний з хересом

5Перед подачею прикрасити залишками ягід.

Пиріг ягідний з хересом

00:00