Торт шоколадний гіркий без борошна з кавовим кремом
Торт шоколадний гіркий без борошна з кавовим кремом

Торт шоколадний гіркий без борошна з кавовим кремом

    , ,

23 Січня, 2019

Baking Heaven 2016 Christmas Heaven

  • Yields: 8 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТОРТА

Масло вершкове несолоне - 160 г + додатково для змащування

Шоколад темний (70%) - 320 г

Цукор дрібний - 145 г

Яйця - 5 шт. великих

Мигдаль мелений - 40 г

Цукрова пудра - для підпилу

ДЛЯ КРЕМУ

Крем подвійний - 300 мл

Кава еспрессо розчинна - 0,5 ст. ложки

Вода кип'ячена - 0,5 ст. ложки

Віскі - 2 ст. ложки або за смаком

Цукрова пудра - 3 ст. ложки або за смаком

Directions

1Розігріти духовку до 180°C / газова позначка 4. Змастити маслом форму діаметром 20 мм.

2Покласти розламаний на шматки шоколад, вершкове масло та цукор у термостійку миску, встановлену на каструлі з киплячою водою (вода не має торкатися миски). Розплавити суміш, трохи перемішуючи.

3Зняти чашу та залишити її охолождуватися на 4 хвилини.

4Перемішати з жовтками, по одному.

5Збити яєчні білки з електроміксером до середніх піків (міцні, але піки трохи звисають).

6Великою металевою ложкою покласти мелений мигдаль в шоколадну суміш разом із половиною яєчних білків, потім вмішати в залишки білків.

7Покласти тісто у форму та запікати 35 хвилин.

8Повністю остудити, обережно зняти кільце й основу та покласти торт на тарілку. При охолоджуванні він буде здуватися та розтріскуватися.

9Збивати вершки, доки вони почнуть тримати форму, потім, все ще збиваючи, влити розчинену в кип'яченій воді каву та віскі. Додати цукрову пудру та спробувати на солодкість і алкоголь.

10Просіяти цукрову пудру на торт і подавати з кремом.

00:00