Торт шоколадний гіркий без борошна з кавовим кремом
солодка випічка духовка, Різдво, святкове
23 Січня, 2019
Baking Heaven 2016 Christmas Heaven
- Yields: 8 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТОРТА
Масло вершкове несолоне - 160 г + додатково для змащування
Шоколад темний (70%) - 320 г
Цукор дрібний - 145 г
Яйця - 5 шт. великих
Мигдаль мелений - 40 г
Цукрова пудра - для підпилу
ДЛЯ КРЕМУ
Крем подвійний - 300 мл
Кава еспрессо розчинна - 0,5 ст. ложки
Вода кип'ячена - 0,5 ст. ложки
Віскі - 2 ст. ложки або за смаком
Цукрова пудра - 3 ст. ложки або за смаком
Directions
1Розігріти духовку до 180°C / газова позначка 4. Змастити маслом форму діаметром 20 мм.
2Покласти розламаний на шматки шоколад, вершкове масло та цукор у термостійку миску, встановлену на каструлі з киплячою водою (вода не має торкатися миски). Розплавити суміш, трохи перемішуючи.
3Зняти чашу та залишити її охолождуватися на 4 хвилини.
4Перемішати з жовтками, по одному.
5Збити яєчні білки з електроміксером до середніх піків (міцні, але піки трохи звисають).
6Великою металевою ложкою покласти мелений мигдаль в шоколадну суміш разом із половиною яєчних білків, потім вмішати в залишки білків.
7Покласти тісто у форму та запікати 35 хвилин.
8Повністю остудити, обережно зняти кільце й основу та покласти торт на тарілку. При охолоджуванні він буде здуватися та розтріскуватися.
9Збивати вершки, доки вони почнуть тримати форму, потім, все ще збиваючи, влити розчинену в кип'яченій воді каву та віскі. Додати цукрову пудру та спробувати на солодкість і алкоголь.
10Просіяти цукрову пудру на торт і подавати з кремом.