1Напередодні ввечері очистити каштани від першої шкірки.
2На світанку замочити їх на кілька хвилин в киплячій солоній воді. Дати воді стекти.
3У горщик з вузькою шийкою та трьома ніжками («уль»), вставити інструмент, схожий на величезні дерев'яні ножиці («ейвірулядур»). Обертаючи цей інструмент в горщику, змусити каштани тертися один об одного, таким чином вони звільняються від другої шкірки, так званої сорочки. Через кілька хвилин каштани стають білими.
4Потім покласти в «уль» добре вимиту сиру картоплю зі шкіркою, на неї - каштани до самого верху. Між кришкою і каштанами покласти лист платана та замазати кришку тістом. Варити на слабкому вогні 2 години. Виходить, що каштани готуються на пару, який виходить з картоплі з дня горщика. Таким чином, вони не втрачають свого аромату, і коли підняти кришку горщика, звідти вилітають запахи лісу.
5Каштани треба їсти дуже гарячими, їх покласти на серветки та прикрити маленькими «подушками». До каштанів подати свіже вершкове масло та сметану.