Каштани
Каштани

Каштани вибілені – Les chataignes blanchies

    

23 Червня, 2019

107 диковинных рецептов от Поля Пуаре

Ingredients

Каштани

Сіль

Картопля

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Масло вершкове

Сметана

Directions

1Напередодні ввечері очистити каштани від першої шкірки.

2На світанку замочити їх на кілька хвилин в киплячій солоній воді. Дати воді стекти.

3У горщик з вузькою шийкою та трьома ніжками («уль»), вставити інструмент, схожий на величезні дерев'яні ножиці («ейвірулядур»). Обертаючи цей інструмент в горщику, змусити каштани тертися один об одного, таким чином вони звільняються від другої шкірки, так званої сорочки. Через кілька хвилин каштани стають білими.

4Потім покласти в «уль» добре вимиту сиру картоплю зі шкіркою, на неї - каштани до самого верху. Між кришкою і каштанами покласти лист платана та замазати кришку тістом. Варити на слабкому вогні 2 години. Виходить, що каштани готуються на пару, який виходить з картоплі з дня горщика. Таким чином, вони не втрачають свого аромату, і коли підняти кришку горщика, звідти вилітають запахи лісу.

5Каштани треба їсти дуже гарячими, їх покласти на серветки та прикрити маленькими «подушками». До каштанів подати свіже вершкове масло та сметану.

Рецепт Жінес-Лагранжа

00:00