Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним
закуски вегетаріанське, водяна баня, дитяче
20 Червня, 2020
Школа гастронома 2011 №17 (187) Сентябрь
- Cook: 50 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Сир із блакитною цвіллю - 125 г
Волоські горіхи подрібнені - 3 ст. ложки
Яйця - 2 шт.
Молоко - 0,5 склянки
Борошно - 2 ст. ложки
Масло вершкове - 3 ст. ложки
ДЛЯ СИРОПУ:
Виноградний сік - 2 склянки
Виноград червоний - 1 склянка ягід
Цукор - 1 ч. ложка
Directions
1СИРОП: Виноград вимити, розрізати кожну ягоду навпіл і видалити кісточки (якщо вони є). Виноградний сік розбавити 0,5 склянки води і довести до кипіння. Додати цукор і ягоди і варити на середньому вогні, час від часу помішуючи, доки сироп не загусне, приблизно 25 хвилин. Зняти з вогню і дати охолонути.
СУФЛЕ:
1Форми змастити 1 ст. ложкою розтопленого вершкового масла і присипати горіховою крихтою.
2Закип'ятити молоко з залишками масла, додати борошно і на слабкому вогні, постійно помішуючи, знову довести до кипіння. Зняти з вогню та інтенсивно розмішувати ще 1 хвилину.
3Відокремити жовтки від білків. Жовтки помістити у велику миску. Весь час розмішуючи, влити в них молочну суміш.
4Сир розкришити в дрібну крихту, додати в жовткову суміш. Добре перемішати.
5Білки збити в міцну піну. Додати третину білків у сирну масу, акуратно перемішати. Додати залишки білків, перемішати.
6Розкласти масу по формах. Готувати на водяній бані 30 хвилин.
7Акуратно вийняти суфле з формочок, розкласти по тарілках і полити виноградним сиропом.