Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним
Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним

Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним

    , ,

20 Червня, 2020

Школа гастронома 2011 №17 (187) Сентябрь

  • Cook: 50 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Сир із блакитною цвіллю - 125 г

Волоські горіхи подрібнені - 3 ст. ложки

Яйця - 2 шт.

Молоко - 0,5 склянки

Борошно - 2 ст. ложки

Масло вершкове - 3 ст. ложки

ДЛЯ СИРОПУ:

Виноградний сік - 2 склянки

Виноград червоний - 1 склянка ягід

Цукор - 1 ч. ложка

Directions

1СИРОП: Виноград вимити, розрізати кожну ягоду навпіл і видалити кісточки (якщо вони є). Виноградний сік розбавити 0,5 склянки води і довести до кипіння. Додати цукор і ягоди і варити на середньому вогні, час від часу помішуючи, доки сироп не загусне, приблизно 25 хвилин. Зняти з вогню і дати охолонути.

Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним

СУФЛЕ:

1Форми змастити 1 ст. ложкою розтопленого вершкового масла і присипати горіховою крихтою.

Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним

2Закип'ятити молоко з залишками масла, додати борошно і на слабкому вогні, постійно помішуючи, знову довести до кипіння. Зняти з вогню та інтенсивно розмішувати ще 1 хвилину.

Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним

3Відокремити жовтки від білків. Жовтки помістити у велику миску. Весь час розмішуючи, влити в них молочну суміш.

Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним

4Сир розкришити в дрібну крихту, додати в жовткову суміш. Добре перемішати.

Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним

5Білки збити в міцну піну. Додати третину білків у сирну масу, акуратно перемішати. Додати залишки білків, перемішати.

6Розкласти масу по формах. Готувати на водяній бані 30 хвилин.

Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним

7Акуратно вийняти суфле з формочок, розкласти по тарілках і полити виноградним сиропом.

Суфле з сиру блакитного з сиропом виноградним

00:00