Борщ на м’ясному бульйоні
перші страви українська кухня здорове харчування
28 Квітня, 2018
155 рецептов для здоровья сосудов / 190 рецептов для здоровья гипертоника (Еда, которая лечит)
Ingredients
Яловичина або курка - 500 г
Капуста - 0,5 качана
Картопля - 4 шт.
Цибуля - 1‑2 шт.
Морква - 1 шт. велика
Буряк - 1‑2 шт.
Кетчуп - 3 ст. ложки
Помідори свіжі - 1‑2 шт. (за бажання)
Кріп
Петрушка
Сметана
Directions
1Зварити м'ясний бульйон (із м'яса нежирних сортів, без кісточок).
2Коли м'ясо буде готове, вийняти його з бульйону та покласти в каструлю нарізану картоплю і нарізану невеликими квадратиками капусту.
3Доки вариться капуста з картоплею, моркву нарізати соломкою, цибулю - дрібно, буряк натерти на крупній тертці або також нарізати соломкою.
4В олії обсмажити моркву з цибулею.
5Потім покласти буряк і одразу додати кетчуп. Також можна покласти в зажарку помідори. Все перемішати і тушкувати до готовності на вогні трохи менше середнього (дивитися, щоб не пригоріло).
6Готову зажарку покласти в каструлю зі звареними овочами (картоплею і капустою), все добре перемішати, додати зварене і нарізане м'ясо, покласти зелень і тримати на вогні ще 5 хвилин.
7Потім борщ вимкнути і настоювати 5‑10 хвилин.
8Подавати зі сметаною.
Дієта без холестерину для здоров'я судин, при гіпертонії