Буйабес (буябес)
Буйабес (буябес)

Буйабес (буябес)

    

28 Червня, 2020

300 рецептов французской кухни

Ingredients

Риба морська свіжа різна (йорж, палтус, вугор, скумбрія тощо) - 2 кг

Олія (краще оливкова) - 5‑6 ст. ложок

Цибуля - 2 шт.

Помідори - 2 шт.

Зелена цибуля - трохи

Чебрець - 2 стеблинки

Петрушка - 5 стеблинок

Лавровий лист - 1 шт.

Часник - 2 зубчики

Апельсин - невелика суха шкірка

Вино біле - трохи

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Рибу очистити, вимити, відрізати плавники, хвости і голови, велику рибу розрізати на шматки.

2Нарізану кільцями цибулю обсмажити в олії.

3Додати нарізані помідори, зелену цибулю, петрушку, чебрець, лавровий лист, товчений часник і апельсинову шкірку. Все трохи потушкувати.

4Додати хвости, голови, плавники, посолити і залити водою так, щоб риба була нею покрита. Поставити на сильний вогонь, щоб вода швидко закипіла, варити 7‑8 хвилин.

5Потім додати решту риби та варити ще 7 хвилин. Буйабес вариться не більше 15 хвилин.

6Зняти суп з вогню, додати білого вина, поперчити і поставити на слабкий вогонь на 5 хвилин.

7Рибу обережно вийняти і подати окремо. Бульйон процідити через сито, зверху покласти в нього підсмажені скибочки хлібу та посипати нарубаною зеленню петрушки.

00:00