1Рибу очистити, вимити, відрізати плавники, хвости і голови, велику рибу розрізати на шматки.
2Нарізану кільцями цибулю обсмажити в олії.
3Додати нарізані помідори, зелену цибулю, петрушку, чебрець, лавровий лист, товчений часник і апельсинову шкірку. Все трохи потушкувати.
4Додати хвости, голови, плавники, посолити і залити водою так, щоб риба була нею покрита. Поставити на сильний вогонь, щоб вода швидко закипіла, варити 7‑8 хвилин.
5Потім додати решту риби та варити ще 7 хвилин. Буйабес вариться не більше 15 хвилин.
6Зняти суп з вогню, додати білого вина, поперчити і поставити на слабкий вогонь на 5 хвилин.
7Рибу обережно вийняти і подати окремо. Бульйон процідити через сито, зверху покласти в нього підсмажені скибочки хлібу та посипати нарубаною зеленню петрушки.