Млинці боярські з соусом зі свіжих ягід
6 Вересня, 2019
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Ingredients
Борошно гречане - 2,5 склянки
Борошно пшеничне - 2,5 склянки
Вода - 500 мл
Молоко - 400 мл
Яйця - 2 шт.
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Дріжджі сухі - 30 г
Масло топлене для випікання млинців
Цукор
Сіль
ДЛЯ СОУСУ:
Ягоди будь-які (малина, суниця, полуниця, смородина) - 2 склянки
Цукор - 1,5 склянки
Вода - 200 мл
Вино червоне солодке - 30 мл
Directions
1З дріжджів, 0,5 склянки гречаного борошна та пшеничного борошна поставити опару на холодній воді, розмішати гарненько та дати піднятися у теплому місці.
2Коли підійде, всипати ще 1 склянку гречаного борошна, добре збити і ще раз дати піднятися.
3За 2 години перед тим, як пекти, влити в опару 2 склянки кип'яченого молока, посолити, добре розмішати і дати тісту охолонути.
4У тепле тісто додати яйця та розтоплене вершкове масло, розмішати і дати ще раз піднятися в теплому місці.
5Випікати млинці на розігрітому топленому маслі.
6СОУС: Ягоди протерти крізь сито або подрібнити за допомогою міксера до однорідної маси. Зварити сироп з води і цукру, з'єднати з ягідною масою і охолодити. Для смаку додати вино.
7Млинці подавати, поливаючи соусом.