млинці з ягідним соусом
млинці з ягідним соусом

Млинці боярські з соусом зі свіжих ягід

  

6 Вересня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Борошно гречане - 2,5 склянки

Борошно пшеничне - 2,5 склянки

Вода - 500 мл

Молоко - 400 мл

Яйця - 2 шт.

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Дріжджі сухі - 30 г

Масло топлене для випікання млинців

Цукор

Сіль

ДЛЯ СОУСУ:

Ягоди будь-які (малина, суниця, полуниця, смородина) - 2 склянки

Цукор - 1,5 склянки

Вода - 200 мл

Вино червоне солодке - 30 мл

Directions

1З дріжджів, 0,5 склянки гречаного борошна та пшеничного борошна поставити опару на холодній воді, розмішати гарненько та дати піднятися у теплому місці.

2Коли підійде, всипати ще 1 склянку гречаного борошна, добре збити і ще раз дати піднятися.

3За 2 години перед тим, як пекти, влити в опару 2 склянки кип'яченого молока, посолити, добре розмішати і дати тісту охолонути.

4У тепле тісто додати яйця та розтоплене вершкове масло, розмішати і дати ще раз піднятися в теплому місці.

5Випікати млинці на розігрітому топленому маслі.

6СОУС: Ягоди протерти крізь сито або подрібнити за допомогою міксера до однорідної маси. Зварити сироп з води і цукру, з'єднати з ягідною масою і охолодити. Для смаку додати вино.

7Млинці подавати, поливаючи соусом.

00:00