Страва з тушкованих яловичих реберець – Plats de côtes de boeuf braisés
страви з м'яса французька кухня духовка
23 Травня, 2019
107 диковинных рецептов от Поля Пуаре
Ingredients
Яловичина - великий шматок плоскої реберної частини
Сало
Цибуля - 2 шт.
Морква - 1 шт.
Спеції «чотири прянощі» - 2 щіпки
Пряні трави - 1 пучок
Перець чорний - кілька горошин
Сіль
Коньяк - 1 маленька чарка
Мадера - 150 г
Бульйон
Теляча ніжка - 0,5 шт.
ДЛЯ ГАРНІРУ:
Салат
Капуста
Картопля
Directions
1Великий шматок плоскої яловичої реберної частини розрізати на шматки по 10‑12 см в довжину, зв'язати їх, не дуже стискаючи.
2Встелити дно каструлі або качатниці з щільною кришкою декількома скибками сала, нарізаними кружальцями цибулинами та нарізаною морквою. Покласти туди реберця, кілька обрізків м'яса та подрібнених кісток, приправити «чотирма прянощами», пучком пряних трав, кількома горошинами перцю і трохи посолити.
3Поставити щільно закриту каструлю на гарячу частину плити або в неостиглу вимкнену духовку та «припускати» м'ясо 35‑40 хвилин.
4Потім налити в каструлю коньяк, мадеру і дати цій рідині уваритися на дві третини на сильному вогні.
5Після цього додати бульйон, повністю закривши м'ясо, покласти половину бланшованої телячої ніжки, довести до кипіння. Варити на слабкому вогні в духовці 3 години або на плиті, один або два рази перевернувши шматки, доки м'ясо не звариться і не стане соковитим.
6Вийняти реберця і телячу ніжку з каструлі. Дати стекти відвару, розв'язати мотузки, почистити м'ясо та покласти в іншу каструлю.
7Зняти жир з відвару, пропустити його крізь сито або тканину, дати увариться на великому вогні до консистенції крутого бульйону.
8Налити відвар на деко, де лежать реберця, і глазурувати в духовці.
9Подавати з гарніром - салатом або тушкованою капустою, вареною картоплею або будь-яким пюре.