Яловичина, тушкована з гірчичним соусом і овочами
страви з м'яса низькокалорійне
8 Грудня, 2019
200 рецептов по 200 калорий. Вкусные блюда для завтрака, обеда и ужина
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Яловичина пісна - 800 г
Бульйон овочевий - 2 л
Морква - 1 шт.
Кабачки - 1 шт.
Помідори - 2 шт.
Олія - 50 мл
Цибуля - 2 шт.
Квасоля суха - 50 г
Петрушка - 1 пучок зелені
Салат зелений - 50 г листя
Томатна паста - 2 ст. ложки
Гірчиця столова - 1 ч. ложка
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Кабачок очистити від шкірки та насіння, нарізати великими кубиками. Помідори обдати окропом, остудити в холодній воді, зняти шкірку, нарізати кубиками.
21 цибулину очистити, нашаткувати, покласти в глибоку сковороду з 25 мл розігрітої олії, трохи обсмажити.
3Додати кабачок і помідори, влити 100 мл води, посолити, поперчити і тушкувати до готовності кабачка.
4Квасолю відварити в киплячій підсоленій воді, розім'яти з невеликою кількістю відвару, що вийшов при варінні.
5Другу цибулину та моркву очистити, цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву - півколами.
6Яловичину нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити, викласти в сковороду з рештою розігрітої олії, смажити на сильному вогні до рум'яної скоринки.
7Потім перекласти в сотейник, додати моркву та цибулю, залити овочевим бульйоном і тушкувати на слабкому вогні.
8В кінці приготування додати квасолю, томатну пасту і гірчицю.
9Листя салату вимити, обсушити. Зелень петрушки дрібно нарізати.
10Гірчичний соус, що утворився при тушкуванні м'яса, процідити.
11М'ясо і тушковані овочі розкласти по тарілках, вистелених листям салату, полити гірчичним соусом, посипати зеленню петрушки та подати на стіл.