Ingredients
Тріска - 1 кг
Олія (краще оливкова) - 100 г
Молоко - 1 склянка
Перець чорний мелений - 1 щіпка
Хліб білий
Часник - 1 зубчик
Сіль
Directions
1Очищену, нарізану на шматки хорошу білу тріску відварювати 8‑10 хвилин від моменту закипання в кур-буйоні (не переварювати!).
2З риби вибрати кістки, зняти з неї шкіру, подрібнити.
3У каструлі розігріти 50 г оливкової олії і, коли розігріється, занурити в неї тріску. Тримати на вогні, дуже енергійно помішуючи дерев'яною лопаткою, до майже тістоподібної мacи.
4Зменшити вогонь і, продовжуючи енергійно помішувати, додавати потроху залишки олії (50 г), чергуючи час від часу з гарячим молоком, щоб від 0,75 до 1 склянки молока було вмішано у страву. Додати розчавлений зубчик часнику, посолити, поперчити за смаком. Готова страва повинна мати колір і консистенцію картопляного пюре.
5Викласти брандаду гіркою на блюдо та прикрасити грінками, нарізаними у вигляді трикутників і обсмаженими в олії.
Тріску ловлять в північних морях, але найвідоміша страва з неї придумана на середземноморському узбережжі, в Провансі, а люблять у всій Франції. У брандаді головне - гарненько розмішувати, в чому і полягає секрет успіху.