100 лучших рецептов блюд на cкорую руку / 100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 15 mins
Yields: 2 порції
Ingredients
Сир брі - 2 головки (250 г)
Абрикоси або персики стиглі (можна консервовані) - 200 г
Перець чилі гострий - 0,5 шт.
Коньяк - 50 мл
Цукор
Масло вершкове для смаження - 50 г
Олія для змазування - 10 мл
ДЛЯ ПОДАЧІ:
М'ята - 2 гілочки
Directions
1Обсмажити цілий перець чилі на сухій сковороді до чорних підпалин (інакше при термообробці будуть виділятися речовини, які при вдиханні викликають першіння в горлі та сльозотечу). Очистити від шкірки та насіння, розрізати уздовж навпіл. Дрібно посікти половину.
2Вийняти кісточки з абрикосів, крупно нарізати м'якоть. Обсмажувати на розігрітому вершковому маслі 5-7 хвилин.
3Додати рубану половину перцю чилі, цукор і коньяк, підпалити. Коли полум'я згасне, зняти з вогню.
4Трохи змастити сковороду олією та добре розжарити. Обсмажувати сир з двох боків до рум'яної скоринки, постійно перевертаючи і не даючи йому підгоріти.
5Розрізати підсмажений сир навпіл. Викласти половинки сиру на фруктовий соус, прикрасити листками м'яти.