Сир брі на грилі з гострими абрикосами

    

3 Квітня, 2017

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку  / 100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 15 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Сир брі - 2 головки (250 г)

Абрикоси або персики стиглі (можна консервовані) - 200 г

Перець чилі гострий - 0,5 шт.

Коньяк - 50 мл

Цукор

Масло вершкове для смаження - 50 г

Олія для змазування - 10 мл

ДЛЯ ПОДАЧІ:

М'ята - 2 гілочки

Directions

1Обсмажити цілий перець чилі на сухій сковороді до чорних підпалин (інакше при термообробці будуть виділятися речовини, які при вдиханні викликають першіння в горлі та сльозотечу). Очистити від шкірки та насіння, розрізати уздовж навпіл. Дрібно посікти половину.

2Вийняти кісточки з абрикосів, крупно нарізати м'якоть. Обсмажувати на розігрітому вершковому маслі 5-7 хвилин.

3Додати рубану половину перцю чилі, цукор і коньяк, підпалити. Коли полум'я згасне, зняти з вогню.

4Трохи змастити сковороду олією та добре розжарити. Обсмажувати сир з двох боків до рум'яної скоринки, постійно перевертаючи і не даючи йому підгоріти.

5Розрізати підсмажений сир навпіл. Викласти половинки сиру на фруктовий соус, прикрасити листками м'яти.

00:00