Бріош
випічка французька кухня Великдень, духовка, святкове
12 Лютого, 2019
100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Prep: 8 hrs
- Cook: 20 mins
- Yields: 8 шт.
Ingredients
Дріжджі сухі швидкодіючі - 2.5 ч. ложки
Вода - 60 мл
Борошно - 300 г + на підпил
Яйця - 3 шт.
Молоко сухе - 2 ст. ложки
Масло вершкове - 180 г + для змащування форми
Цукор - 3 ст. ложки
Сіль - 1,25 ч. ложки
Directions
1Розчинити сухі дріжджі в теплій воді, додати цукор, сухе молоко та третину борошна. Залишити на 20 хвилин.
2Вбити яйця, всипати сіль. Додати розтоплене вершкове масло та решту просіяного борошна. Замісити тісто, обмотати харчовою плівкою або накрити рушником. Поставити в холодильник на 6‑24 годин.
3Дістати тісто з холодильника, викласти на присипану борошном поверхню, обім'яти. Розділити на 8 рівних частин. Відокремити від кожної частини невеликий шматочок і скачати кульку. Загнути краї у великих частинах тіста, сформувати круглі булочки.
4Скласти заготовки у змащені маслом формочки. Дати підійти тісту у формах і скачаному у вигляді кульок впродовж 1 години.
5Видавити по центру бріошей великим пальцем поглиблення, помістити туди кульки.
6Розігріти духовку до 220°С, знизити температуру до 180°С, випікати 20 хвилин.