1Усі кістки від бичачої ноги та булдишки роздрібнити і варити на малому вогні протягом принаймні 3 години. Якщо нога велика, то налити стільки води, щоб вийшло всього бульйону тарілок 5‑6.
2На другий день кістки ці варити ще раз у свіжій воді, якої налити вдвічі менше вчорашнього. Проварити таким чином години 2.
3Влити вчорашній бульйон, прокип'ятити все разом з 15 хвилин, процідити.
4Цей бульйон можна зварити дня на 2‑3, тримати тільки в холодному місці, в пляшках, закупорених просто папером.
5Перед подачею на кожну тарілку влити по маленькій чайній ложці рому.
Бульйон цей особливо гарний для дітей і навіть для дорослих, слабких здоров'ям, але які змушені вести діяльне життя і бути в постійному русі. Бульйон цей особливо здорово вживати влітку, за сніданком.
Зі звареного м'яса та кісткового мозку можна приготувати фарш, змішавши його з булкою та зеленою петрушкою.