млинці
млинці

Млинці гречані по-петроградськи

  

14 Січня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Борошно пшеничне - 1 склянка

Борошно гречане - 2 склянки

Молоко - 1 л

Вершки густі - 200 г

Дріжджі - 30 г

Яйця - 4 шт.

Цукор - 2 ст. ложки

Олія - 200 мл

Сіль - 1 ч. ложка

Directions

1ОПАРА: Дріжджі розчинити в 500 мл ледь теплого молока, додати пшеничне борошно, перемішати, дати підійти у теплому місці.

2Коли опара буде готова, покласти в неї жовтки, сіль, цукор, половину підігрітої олії, ще раз перемішати та влити залишки молока, додати гречане борошно, добре вимішати та покласти збиті в густу піну білки і вершки, також збиті в густу піну. Всю цю млинцеву масу змішати обережно, знизу вгору, щоб вона залишалася весь час пишною, ще раз дати добре піднятися.

3Випікати на олії.

00:00