млинці
млинці

Млинці гречані «червоні» (з пшеничним борошном, сметаною та вершками)

  

13 Січня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Борошно гречане - 1 склянка

Борошно пшеничне - 2 склянки

Молоко - 500 мл

Вершки густі - 200 г

Сметана - 200 г

Масло вершкове - 100 г

Яйця - 5 шт.

Дріжджі - 30 г

Цукор

Сіль

Олія для випікання млинців

Directions

1Влити в каструлю підігріте молоко, додати дріжджі, добре розмішати, всипати гречане борошно, розмішати тісто лопаткою і, накривши, поставити в тепле місце, щоб піднялося.

2Коли опара добре підніметься, покласти в неї сметану, розтоплене вершкове масло, розтерте з жовтками, сіллю і цукром, і, всипавши пшеничне борошно, гарненько перемішати та поставити в тепле місце, щоб добре підійшло.

3Коли тісто підніметься, окремо збити вершки та білки, поєднати та знов збити, покласти у тісто, добре розмішати і дати постояти ще 15 хвилин, щоб трохи підійшло.

4Потім розжарити чавунні сковороди, змастити їх олією та наливати тіста стільки, щоб тільки розпливлося по сковороді, випікати млинці. Коли млинці зарум'яняться, обережно перевернути ножем.

00:00