Гарбуз мускатний, очищений та грубо нарізаний - 1 склянка
Олія оливкова - 1 ч. ложка
Затар - 1 щіпка
Сіль морська
Перець чорний свіжомелений
Помідори черрі - 6 шт.
Булгур - 1/3 склянки
Нут варений - 0,5 склянки
Шпинат - 1 склянка сирого листя
Фісташки грубо нарізані - 1 ч. ложка
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Олія оливкова - 1 ч. ложка
Оцет винний білий - 1 ч. ложка
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Мед - 0,25 ч. ложки
М'ята - 1 жменька дрібно нарізаного листя
Directions
1Розігріти духовку до 400°F (200°C). Перемішати на деку очищену та грубо нарізану моркву, гарбуз, оливкову олію, затар, а також трохи солі та перцю. Запікати 15‑20 хвилин або до м'якості.
2Додати помідори черрі за 10 хвилин до готовності, потім дістати деко з духовки та відставити.
3Поки овочі запікаються, покласти булгур і трохи морської солі в каструлю з 2/3 склянками води. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь, накрити кришкою та варити 10‑15 хвилин або доки булгур не стане м'яким, а вода не поглинеться. Відставити, не знімаючи кришки.
4ЗАПРАВКА: Збити у мисці олію, білий винний оцет, лимонний сік, мед, листя м'яти та трохи солі та перцю. Відставити.
5В булгур додати моркву, гарбуз, помідори та половину заправки, добре перемішати, струшуючи, та відставити.
6Змішати залишки заправки з нутом. Відставити.
7Покласти у чашу суміш булгуру та нут, потім додати листя шпинату і посипати фісташками.
Запікання овочів посилює їх солодкість і робить їх чудовим доповненням до булгуру.