Булгур і смажена морква з буряково-мигдальним песто
Булгур і смажена морква з буряково-мигдальним песто

Булгур і смажена морква з буряково-мигдальним песто

    , ,

2 Січня, 2019

100 Weight Loss Bowls

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 1 порція

Ingredients

Морква - 2 шт.

Олія оливкова - 1 ч. ложка

Сіль морська

Перець чорний свіжомелений

Булгур + суміш білої та червоної кіноа або іншої зернової суміші - 0,5 склянки

Цибуля червона - 1 шт.

Цибуля-трибулька, дрібно нарізана - 1 жменя

Кріп - 1 жменя дрібно нарізаної зелені

Брокколіни або звичайна брокколі - 1 склянка суцвіть

Гранат - 2 ч. ложки насіння

Мигдалеві пластівці - 1 ч. ложка підсмажені

Базилік - 1 жменька листя (необов'язково)

Лайм - долька (необов'язково)

ДЛЯ ПЕСТО:

Буряк варений - 0,5 склянки

Мигдалеві пластівці - 2 ч. ложки

Базилік - 1 жменька листя

Олія оливкова - 1 ч. ложка

Перець червоний у пластівцях - 1 щіпка

Directions

1Покласти мигдалеві пластівці у невелику суху сковорідку, поставити на середній вогонь і смажити, перемішуючи, доки вони не набудуть темнішого відтінку та не піде запах підсмаженого. Перекласти на тарілку.

2Розігріти духовку до 400°F (200°C). Змішати на деку очищену та нарізану смужками моркву, оливкову олію, трохи солі та перцю. Запікати 20 хвилин або до м'якості. Відставити.

3Тим часом додати суміш булгура та кіноа, а також трохи морської солі в каструлю з 1 склянкою води. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь, накрити кришкою та варити 15 хвилин або до м'якості. Відставити, не знімаючи кришки, на 2‑3 хвилини, а потім перемішати з дрібно нарізаною цибулею - червоною та трибулькою - та кропом.

4Відставити.

5Поки булгур готується, брокколіні варити на пару 5‑6 хвилин або до м'яксті. Відставити.

6ПЕСТО: Змішати у кухонному комбайні буряк, мигдалеві пластівці, листя базиліку, оливкову олію, пластівці червоного перцю, трохи солі та перцю. Відставити.

7Перекласти суміш булгура та кіноа у чашу, додати моркву, брокколіні або брокколі та насіння граната. Покласти зверху буряково-мигдальне песто, посипати підсмаженими мигдалевими пластівцями та листям базиліку (якщо використовується), потім додати лаймову дольку (якщо використовується).

00:00

Nutrition Facts

Calories520 калорій
Sodium124 мг
Protein18 г
Cholesterol0 г
Sugar15 г
Total Fat13,5 г
Saturated Fat1,5 г
Total Carbohydrates76 г
Dietary Fiber11 г