бульйон
бульйон

Бульйон міцний з вином, що подається іноді в чашках

  

13 Липня, 2020

Елена Молоховец. Современной хозяйке

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Яловичина - 5 фунтів (2 кг)

Курка - 1 тушка

Морква - 3 шт.

Цибуля печена - 2 шт.

Петрушка - 1 корінь + зелень

Цибуля порей - 1 шт.

Селера - 1 корінь

Бруква - 1 шт.

Масло - 1 ложка

Перець англійський (духмяний) - 10‑15 горошин

Лавровий лист - 2‑3 шт.

Сіль

Мадера - 0,5 склянки або

Вино столове - 1 склянка

Кріп

Мускатний горіх

Directions

1Яловичину підсмажити до червоного в каструлі, поклавши на дно її коріння селери та петрушки, ложку масла й 1 моркву.

2Потім налити водою повну каструлю; як закипить, зняти піну, покласти курку, варити 2‑3 години, знімаючи жир і накип, процідити.

3Покласти окремо відварене нарубане коріння, влити мадеру або вино.

4Якщо бульйон цей подається в чашках, тоді нарубаного коріння не треба, а покласти їх всі в бульйон, зварити, процідити; якщо подається на тарілках, то в миску всипати дрібно порубану зелену петрушку, кріп і, хто любить, трохи мускатного горіха.

00:00