Cолянка грибна

    

24 Вересня, 2016

Русская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Гриби - 600 г свіжих або 50 г сушених

Вода - 2 л

Цибуля ріпчаста - 3‑4 шт.

Масло вершкове - 3 ст. ложки

Томатна паста - 3 ст. ложки

Огірки солоні - 3 шт.

Каперси - 2 ст. ложки

Маслини - 100 г

Перець чорний - 5‑6 горошин

Сіль

Directions

1Свіжі гриби опустити в киплячу підсолену воду і варити 20‑25 хвилин. Сушені гриби попередньо замочити їх у воді, потім промити. Воду, в якій гриби замочували, процідити, залити нею гриби і варити їх до розм'якшення без додавання солі. Варені гриби нарізати скибочками, відвар процідити.

2Лук нашаткувати, злегка обсмажити на маслі. Покласти томатну пасту, обсмажувати разом 7 хвилин.

3Огірки нарізати скибочками (у великих огірків попередньо зрізати шкірку і видалити насіння), залити невеликою кількістю грибного відвару і припускати 10‑15 хвилин.

4У киплячий грибний відвар покласти припущені огірки, цибулю з томатом, гриби, каперси, сіль, перець і варити солянку на слабкому вогні 10 хвилин.

5Додати маслини і варити ще 5 хвилин.

6Подавати солянку зі сметаною, посипавши рубаною зеленню.

00:00