Ingredients
Маргарин вегетаріанський - 2 ст. ложки
Часник - 3 зубчики
Борошно універсальне - 2 ст. ложки
Бульойн вегетаріанський - 475 мл / 2 склянки
Томатне пюре - 2 ст. ложки
МІРПУА (СУПОВА ЗЕЛЕНЬ):
Селера - 1 стебло
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Directions
1Розтопити вегетаріанський маргарин на середньому вогні у великій каструлі.
2Додати нарізану кубиками мірпуа (супову зелень) і дрібно нарізаний часник. Готувати, перемішуючи, до м'якості.
3Додати в каструлю борошно і збити вінчиком - буде «коричневий ру / brown roux». Ретельно перемішати, щоб не було грудок.
4Готувати ру кілька хвилин, доки воно не стане коричневим.
5Додати бульйон. Збивати, доки суміш не стане гладкою.
6Додати томатне пюре і знову перемішати.
7Довести суміш до кипіння, а потім кип'ятити на повільному вогні 15 хвилин. Соус буде загущуватися - якщо він стане занадто густим, можна додати більше бульйону.
8Процідити соус.
Еспаньйол має дуже міцний аромат і тому рідко використовується безпосередньо в їжі, а скоріше як основа для інших соусів. Це темно-коричневий ру (загущувач) з додаванням бульону та приправ. В основному його уварюють і наприкінці додають томатну пасту.
Еспаньйол використовується в якості основи для ряду інших соусів, зокрема, демігласу. Він часто ароматизований вином, і традиційно подається з м'ясом, але прекрасно працює зі стравами на основі сейтану.
Традиційна основа Еспаньйолу гоується на телячому бульйоні, але можна приготувати вегетаріанський бульйон, використовуючи різні овочі, гарну оливкову олію, трави та спеції.
Espagnole і його похідні найкраще смакують з заміннками м'яса - особливо сейтаном, смаженими овочами, наприклад стейками з цвітної капусти та тофу.