Капуста маринована по-гурійськи / Салат гострий з капусти з буряком по-гурійськи
Капуста маринована по-гурійськи / Салат гострий з капусти з буряком по-гурійськи

Капуста маринована по-гурійськи / Салат гострий з капусти з буряком по-гурійськи

    

8 Листопада, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Витаминные заготовки (Семь поварят)
Школа гастронома 2013 №23 (241) Декабрь

  • Cook: 30 mins

Ingredients

Капуста білокачанна - 2 кг

Морква - 2 шт. / 300 г

Буряк - 1 великий або 2 маленькі / 300 г

Часник - 1 головка

Перець чилі - 1 стручок або 0,5 ч. ложки сушеного (для маринада 3)

ДЛЯ МАРИНАДУ 1:

Вода - 1 л

Цукор - 200 г

Сіль - 2 ст. ложки

Олія соняшникова або оливкова - 200 г

Оцет - 3 ст. ложки

Лавровий лист - 2 шт.

Перець чорний - 2 горошини

Перець пекучий - 1 шматочок

ДЛЯ МАРИНАДУ 2:

Вода - 1 л

Цукор - 200 г

Сіль - 2 ст. ложки

Олія оливкова - 200 г

Оцет яблучний - 200 мл

Лавровий лист - 2 шт.

Перець чорний - 3 горошини

Перець духмяний - 3 горошини

Гвоздика - 3 бутони

Перець гострий зелений - 0,5 стручка

ДЛЯ МАРИНАДУ 3:

Вода - 1 л

Цукор - 200 г

Сіль - 2 ст. ложки

Олія - 200 г

Оцет столовий 9% - 150 мл

Лавровий лист - 2‑3 шт.

Directions

1Розрізати качан капусти навпіл, видалити качан, листя нарізати квадратиками 3х3 см. Моркву та буряк нашаткувати тонкою соломкою (моркву можна нарізати брусочками), часник нарізати тонкою соломкою або тонкими скибочками.

2Якщо перець додається прямо в салат, очистити стручок перцю від насіння та перегородок, нарізати соломкою (для додання салату більшої гостроти можна нарізати перець разом із насінням).

3У великій мисці перемішати овочі та перекласти у велику каструлю.

4МАРИНАД: У киплячу воду покласти цукор, сіль, лавровий лист, олію, гострий перець і всі спеції. Варити 3‑5 хвилин (маринад 1 - 5 хвилин, маринад 2 - 3 хвилини). Зняти з вогню, влити оцет.

5Овочі залити гарячим маринадом і притиснути тарілкою, втопивши її в маринаді, щоб з капусти почав виділятися сік. Витримати капусту добу при кімнатній температурі.

6Готову капусту перекласти в банки, закрити поліетиленовими кришками та зберігати у холодильнику.

Капуста маринована по-гурійськи / Салат гострий з капусти з буряком по-гурійськи

Можна нарізати капусту секторами і маринувати не менш 2 діб.

ЧАС: 30 хвилин + 24/48 години маринування

00:00