1Квасолю відварити в підсоленій воді з крупно нарізаною цибулиною, морквою та коренем селери до готовності. Відкинути на друшляк і обсушити.
2Другу цибулину дрібно нарізати й обсмажити до золотистого кольору.
3Рис відварити до готовності в підсоленій воді.
4Квасолю з'єднати з обсмаженою цибулею та рисом, посолити, поперчити, ретельно перемішати.
5Качан капусти розібрати на листя. На кожен лист покласти начинку, загорнути так, щоб вийшли довгасті «батончики».
6На дно сотейника покласти шатковану квашену капусту, на неї - підготовлені голубці. Накрити їх капустяним листям, влити капустяний розсіл і трохи відвару, в якому варилася квасоля. Тушкувати на слабкому вогні до готовності.
7Готові голубці подавати холодними. Їх можна полити олією, прогрітою з червоним перцем.