Голубці з грибами й овочами
овочеві страви, страви з грибів духовка
16 Квітня, 2019
100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs
- Yields: 6-8 порцій
Ingredients
Капуста білокачанна - 1 невеликий качан
Перець солодкий болгарський - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Цукіні - 1 шт.
Печериці свіжі - 150 г
Рисова крупа - 100 г
Сметана жирна - 200 г
Петрушка - кілька гілочок
Cіль
Олія для смаження
Directions
1Промити рисову крупу, відварювати до напівготовності 10‑12 хвилин.
2Вирізати з капусти качан, опустити капусту в киплячу воду на 5‑8 хвилин. Вийняти, остудити, розібрати на листя. За необхідності зрізати з листя жорстку середину та трохи їх відбити.
3Очистити цибулю та моркву. Видалити у солодкого болгарського перцю плодоніжки та насіння. Порубати цибулю, натерти моркву на крупній тертці, нарізати цукіні та солодкий болгарський перець кубиками. Обсмажувати овочі на олії 10 хвилин.
4Вимити, обсушити та почистити печериці, нарізати кубиками, обсмажувати на олії 10‑15 хвилин.
5З'єднати гриби з овочами, рисом і рубаною петрушкою, посолити.
6Покласти на кожен капустяний лист по 2 ст. ложки начинки, загорнути у формі конверта.
7Обсмажувати голубці на розігрітій олії по 2‑3 хвилини з кожного боку.
8Скласти в глибоку жаростійку форму, залити сметаною. Запікати в духовці при 180°С до рум'яної скоринки.