Компот з вишні
5 Вересня, 2018
Виктория Рошаль. 1000 рецептов консервирования / Консервируем дома. Быстро, вкусно, надежно
Консервирование яблок, груш, вишен
Ingredients
Вишня
ДЛЯ ЗАЛИВКИ:
Вода - 1 л
Цукор - 0,5‑1,2 кг
ДЛЯ СИРОПУ 60%:
Вода - 400 мл
Цукор - 600 г
Directions
ІЗ ЗАЛИВКОЮ:
1Плоди щільно вкласти в банки по плічка.
2Залити вишню сиропом, охолодженим до 60°C.
3Стерилізувати в киплячій воді: банки 0,5 л - 10‑12 хвилин, 1 л - 13‑15 хвилин, 3 л - 30 хвилин.
4Компот із кислої вишні пастеризувати при 85°C: банки 0,5 л - 10‑15 хвилин, 1 л - 15 хвилин.
5Закупорені банки охолодити в каструлі, доливаючи холодну воду.
ІЗ СИРОПОМ 60%:
1Вишні замочити в холодній воді на 2 години або помістити в прохолодне місце.
2Підготовлені вишні щільно вкласти в чисті сухі банки, гарненько струшуючи. Наповнені банки залити гарячим (80-85°С) цукровим сиропом 60% концентрації.
3Після заливки банки накрити прокип'яченими лакованими кришками та поставити в каструлю з водою, нагрітою до 75°С для стерилізації. Час стерилізації при 100°С для банок 0,5 л - 15 хвилин, 1 л - 20 хвилин, 3 л - 45 хвилин.
4Після обробки банки герметично закупорити, перевернути
5вниз шийкою і охолодити. Банки ємністю 3 л можна не перевертати.