Компот з вишні

  

5 Вересня, 2018

Виктория Рошаль. 1000 рецептов консервирования / Консервируем дома. Быстро, вкусно, надежно
Консервирование яблок, груш, вишен

Ingredients

Вишня

ДЛЯ ЗАЛИВКИ:

Вода - 1 л

Цукор - 0,5‑1,2 кг

ДЛЯ СИРОПУ 60%:

Вода - 400 мл

Цукор - 600 г

Directions

ІЗ ЗАЛИВКОЮ:

1Плоди щільно вкласти в банки по плічка.

2Залити вишню сиропом, охолодженим до 60°C.

3Стерилізувати в киплячій воді: банки 0,5 л - 10‑12 хвилин, 1 л - 13‑15 хвилин, 3 л - 30 хвилин.

4Компот із кислої вишні пастеризувати при 85°C: банки 0,5 л - 10‑15 хвилин, 1 л - 15 хвилин.

5Закупорені банки охолодити в каструлі, доливаючи холодну воду.

ІЗ СИРОПОМ 60%:

1Вишні замочити в холодній воді на 2 години або помістити в прохолодне місце.

2Підготовлені вишні щільно вкласти в чисті сухі банки, гарненько струшуючи. Наповнені банки залити гарячим (80-85°С) цукровим сиропом 60% концентрації.

3Після заливки банки накрити прокип'яченими лакованими кришками та поставити в каструлю з водою, нагрітою до 75°С для стерилізації. Час стерилізації при 100°С для банок 0,5 л - 15 хвилин, 1 л - 20 хвилин, 3 л - 45 хвилин.

4Після обробки банки герметично закупорити, перевернути

5вниз шийкою і охолодити. Банки ємністю 3 л можна не перевертати.

00:00