Флан морквяний з соусом із базиліку
27 Липня, 2019
Вкусные рецепты 2012 №5 Июнь
- Cook: 1 hr
- Yields: 7 порцій
Ingredients
Яйця - 2 шт.
Вершки 30% - 50 мл
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Морква - 500 г
Цибуля шалот - 50 г
Сухарі панірувальні - 1 ст. ложка
Сіль
Перець чорний мелений
Мускатний горіх
ДЛЯ СОУСУ:
Яйця - 4 жовтки
Базилік зелений - 2 гілочки
Лимон - 0,5 шт. (сік + цедра)
Вино сухе біле - 2 ст. ложки
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Цибулю шалот крупно нарізати й обсмажити в сотейнику на 1 ст. ложці вершкового масла.
2Моркву очистити, нарізати невеликими шматочками або натерти на крупній тертці (щоб швидше потушкувалася) і перекласти в сотейник до цибулі. Додати сіль, перець мускатний горіх, влити 0,5 склянки гарячої води, закрити кришкою та тушкувати на маленькому вогні 20‑30 хвилин.
3Тушковану з луком моркву протерти через сито або збити в блендері, змішати з гарячими вершками. Яйця збити в піну, з'єднати з морквяно-цибулевим пюре.
4Розкласти масу в змащені вершковим маслом і посипані сухарями формочки, поставити на деко з водою і запікати в духовці 30 хвилин при 200°С.
5СОУС: Жовтки збити до пишної маси. Поставити посуд з жовтками на водяну баню і продовжувати збивати до загустіння. Зняти з водяної бані, додати сіль, перець, терту цедру, влити вино та лимонний сік. Змішати соус з подрібненим базиліком.
6Запечений флан викласти на тарілку, порцію соусу налити поруч.