Флан морквяний з соусом із базиліку
Флан морквяний з соусом із базиліку

Флан морквяний з соусом із базиліку

    

27 Липня, 2019

Вкусные рецепты 2012 №5 Июнь

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 7 порцій

Ingredients

Яйця - 2 шт.

Вершки 30% - 50 мл

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Морква - 500 г

Цибуля шалот - 50 г

Сухарі панірувальні - 1 ст. ложка

Сіль

Перець чорний мелений

Мускатний горіх

ДЛЯ СОУСУ:

Яйця - 4 жовтки

Базилік зелений - 2 гілочки

Лимон - 0,5 шт. (сік + цедра)

Вино сухе біле - 2 ст. ложки

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Цибулю шалот крупно нарізати й обсмажити в сотейнику на 1 ст. ложці вершкового масла.

2Моркву очистити, нарізати невеликими шматочками або натерти на крупній тертці (щоб швидше потушкувалася) і перекласти в сотейник до цибулі. Додати сіль, перець мускатний горіх, влити 0,5 склянки гарячої води, закрити кришкою та тушкувати на маленькому вогні 20‑30 хвилин.

Флан морквяний з соусом із базиліку

3Тушковану з луком моркву протерти через сито або збити в блендері, змішати з гарячими вершками. Яйця збити в піну, з'єднати з морквяно-цибулевим пюре.

4Розкласти масу в змащені вершковим маслом і посипані сухарями формочки, поставити на деко з водою і запікати в духовці 30 хвилин при 200°С.

Флан морквяний з соусом із базиліку

5СОУС: Жовтки збити до пишної маси. Поставити посуд з жовтками на водяну баню і продовжувати збивати до загустіння. Зняти з водяної бані, додати сіль, перець, терту цедру, влити вино та лимонний сік. Змішати соус з подрібненим базиліком.

Флан морквяний з соусом із базиліку

6Запечений флан викласти на тарілку, порцію соусу налити поруч.

Флан морквяний з соусом із базиліку

00:00

Nutrition Facts

Calories117 кКал