Джем морквяний по-східному
Джем морквяний по-східному

Джем морквяний по-східному

  

13 Червня, 2020

Деликатесы под стеклом. Сладости

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 5-6 банок 0,5 л

Ingredients

Морква - 1,2 кг

Лимон - 1 шт.

Цукор - 1 кг

Цукати імбирні готові - 100 г

Коньяк - 1 чарка

Directions

1Почистити моркву, нарізати кубиками та помістити в каструлю. Вимити лимон, натерти на тертушці цедру, віджати сік і процідити через дрібне ситечко. Цедру та сік додати в каструлю з морквою.

2Додати цукор, закрити шаром води і довести до кипіння. Зняти піну шумівкою та варити на слабкому вогні 1,5 години, зрідка помішуючи. Щоб визначити ступінь готовності джему, капнути його на холодне блюдечко. Якщо краплі застигли - джем готовий.

3Дрібно перетерти імбир в міксері, додати у джем і ретельно перемішати.

4Обшпарити окропом скляні банки, обсушити, наповнити джемом і остудити.

5Накрити банки пекарським папером, змоченим коньяком, і закрити герметичними кришками.

00:00