Шашлик з баранини по-кавказьки
Шашлик з баранини по-кавказьки

Шашлик з баранини по-кавказьки

      

11 Лютого, 2019

50 рецептов шашлыков
Мангал, казан, барбекю. Вкуснейшие блюда мужскими руками

  • Prep: 4 hrs
  • Cook: 15 mins

Ingredients

Баранина - 640 г / 1600 г

Цибуля ріпчаста - 80 г / 100 г

Зелена цибуля - 80 г / 100 г

Оцет 3% - 80 мл / 100 мл

Помідори - 300 г / 500 г

Соус шашликовий - 80 г / ткемалі - 100 г

Барбарис сушений - 8 г / 20 г

Лимон - 1 шт.

Сало бараняче топлене або вершкове масло - 20 г

Перець чорний мелений

Сіль

Зелень петрушки

Directions

1М'якоть баранини, очищеної від сухожиль, нарізати кубиками вагою 30‑40 г і укласти в емальовану каструлю, в яку покласти натерту на тертці ріпчасту цибулю і зелень петрушки, посипати сіллю та перцем, додати оцет або змочити лимонним соком. Все перемішати, щільно укласти і залишити в холоді на 3‑4 години / 4‑6 годин.

2М'ясо молодої баранини можна не маринувати або маринувати без додавання оцту.

3Перед смаженням шматки м'яса нанизати на шампур, змастити розтопленим курдючним салом або вершковим маслом.

4Смажити у мангалі над розжареним вугіллям 10‑15 хвилин, кілька разів перевертаючи шампури.

5Готові шматки шашлику зняти з шампура на блюдо, поруч розкласти ріпчасту цибулю з маринаду або сиру нашатковану ріпчасту цибулю, помідори та дольки лимона, прикрасити пір'ям зеленої цибулі або нарізаною. Окремо подати шашликовий соус або соус ткемалі та сушений мелений барбарис.

00:00