Шашлик з баранини по-кавказьки
страви з м'яса кавказська кухня на вогнищі
11 Лютого, 2019
50 рецептов шашлыков
Мангал, казан, барбекю. Вкуснейшие блюда мужскими руками
- Prep: 4 hrs
- Cook: 15 mins
Ingredients
Баранина - 640 г / 1600 г
Цибуля ріпчаста - 80 г / 100 г
Зелена цибуля - 80 г / 100 г
Оцет 3% - 80 мл / 100 мл
Помідори - 300 г / 500 г
Соус шашликовий - 80 г / ткемалі - 100 г
Барбарис сушений - 8 г / 20 г
Лимон - 1 шт.
Сало бараняче топлене або вершкове масло - 20 г
Перець чорний мелений
Сіль
Зелень петрушки
Directions
1М'якоть баранини, очищеної від сухожиль, нарізати кубиками вагою 30‑40 г і укласти в емальовану каструлю, в яку покласти натерту на тертці ріпчасту цибулю і зелень петрушки, посипати сіллю та перцем, додати оцет або змочити лимонним соком. Все перемішати, щільно укласти і залишити в холоді на 3‑4 години / 4‑6 годин.
2М'ясо молодої баранини можна не маринувати або маринувати без додавання оцту.
3Перед смаженням шматки м'яса нанизати на шампур, змастити розтопленим курдючним салом або вершковим маслом.
4Смажити у мангалі над розжареним вугіллям 10‑15 хвилин, кілька разів перевертаючи шампури.
5Готові шматки шашлику зняти з шампура на блюдо, поруч розкласти ріпчасту цибулю з маринаду або сиру нашатковану ріпчасту цибулю, помідори та дольки лимона, прикрасити пір'ям зеленої цибулі або нарізаною. Окремо подати шашликовий соус або соус ткемалі та сушений мелений барбарис.