Цвітна капуста з часниковим соусом
овочеві страви здорове харчування, низькокалорійне, пісне
4 Березня, 2018
200 рецептов по 200 калорий. Вкусные блюда для завтрака, обеда и ужина
222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
- Yields: 5 порцій
Ingredients
Цвітна капуста - 500 г / 1 качан
Борошно - 2 ст. ложки
Кефір - 75 мл (для варіанту 1)
Олія - 20 мл / 2 ст. ложки
Петрушка - 1 пучок зелені або сушена зелень
Часник - 3 зубчики / 1 зубчик
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Капусту витримати в холодній підсоленій воді 30 хвилин.
2Потім її промити, розібрати на суцвіття. Опустити в киплячу воду, посолити і варити до готовності. Відкинути капусту на друшляк і дати стекти рідині, а 250 мл відвару перелити в окрему ємність. Або просто розібрати на суцвіття, відварити в підсоленій воді до готовності та відкинути на друшляк.
3Капусту розкласти по тарілках і полити часниковим соусом.
ЧАСНИКОВИЙ СОУС:
1Борошно викласти на сковороду з розігрітою олією, трохи обсмажити.
2Часник очистити і подрібнити. Зелень петрушки дрібно нарізати.
3Влити в борошно гарячий капустяний відвар і кефір / гарячу воду або капустяний відвар і при безперервному помішуванні довести соус до загустіння. Соус посолити, поперчити, додати часник і сушену або рубану зелень петрушки, перемішати.