Печериці з огірками та солодким перцем
8 Березня, 2019
100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 45 mins
- Yields: 1 л
Ingredients
Печериці - 500 г
Огірки - 200 г
Перець болгарський жовтий - 100 г
Кріп - 1 парасолька
ДЛЯ МАРИНАДУ:
Вода - 500 мл
Оцет винний білий - 20 мл
Перець чорний - 3 горошини
Гвоздика - 1 бутон
Сіль
Цукор
Directions
1Скласти печериці в друшляк, промити холодною водою. Перекласти гриби в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.
2Перець очистити від насіння та перегородок, нарізати великими кубиками. Огірки нарізати кружальцями завтовшки 2 см.
3МАРИНАД: Влити в каструлю воду, додати чорний перець і гвоздику. Поставити на вогонь, довести до кипіння. Влити оцет, додати сіль і цукор. Варити 5 хвилин на помірному вогні.
4Покласти в маринад огірки, перець і гриби. Довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні.
5Помістити парасольку кропу в стерилізовані банки невеликої ємності. Викласти гриби, перець і огірки шарами. Рівномірно залити маринадом. Закупорити стерилізованими кришками.
6Стерилізувати закриті банки 10 хвилин на невеликому вогні.
7Зберігати в темному прохолодному місці.