Сирники з морквою (з манкою)
млинці, оладки, сирники, сніданки духовка, лікувальне харчування, мультиварка
8 Серпня, 2017
100 лучших рецептов завтраков в мультиварке (Кулинария. 100 лучших рецептов)
100 рецептов при болезнях почек. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
- Cook: 40 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
В МУЛЬТИВАРЦІ:
Сир (творог) - 290 г
Морква - 1 шт.
Масло вершкове або маргарин - 1 ч. ложка
Манна крупа - 1 ч. ложка з гіркою
Яйця - 0,5 шт.
Цукор - 1 ст. ложка
Борошно - 2 ст. ложки
Вода - 100 мл
Сіль
Олія для смаження
Сметана - 60 г
В ДУХОВЦІ:
Сир (творог) - 250 г
Морква - 2 шт.
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Манна крупа - 2 ч. ложки
Яйця - 1 шт.
Цукор - 1 ст. ложка
Борошно - 2 ст. ложки
Сіль
Directions
В МУЛЬТИВАРЦІ:
1Сир (творог) протерти крізь сито
2Моркву очистити та натерти на дрібній тертці.
3Викласти морквяну масу в чашу мультиварки, додати вершкове масло. Влити воду та готувати в режимі «Тушкування» 15 хвилин.
4Всипати манну крупу і при постійному помішуванні нагріти до повного набухання. Викласти масу в ємність і охолодити.
5Змішати морквяно-манну масу з протертим сиром, додати яйце, цукор, сіль. Всипати дві третини борошна та перемішати.
6Сформувати по 4 сирника на порцію. Запанірувати в залишках борошна.
7Вибрати режим «Смаження». Влити в чашу олію, розігріти. Обсмажити сирники з двох боків до рум'яної скоринки.
8Подавати сирники зі сметаною.
В ДУХОВЦІ:
1Моркву очистити, натерти на тертці.
2На сковороді розтопити вершкове масло, покласти в нього моркву, додати 0,25 склянки води і тушкувати до готовності.
3Поступово додати манну крупу, прогріти суміш, помішуючи, до набрякання крупи.
4Потім масу охолодити та змішати з сиром (творогом), яйцем, цукром, борошном. З цієї суміші сформувати сирники.
5Запекти в духовці (смажити не можна!).
Дієта при уратних каменях, хронічній нирковій недостатності (в духовці)