Пиріг сирний з червоним перцем
пироги вегетаріанське, духовка
27 Грудня, 2019
Школа гастронома 2014 №2 (244) Январь - Уютные каникулы: вкусные блюда без труда и забот
- Cook: 55 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Борошно - 2 склянки
Яйця - 5 шт.
Бринза - 500 г
Сир (чеддер, гауда) - 200 г
Олія оливкова - 125 мл
Масло вершкове - 150 г
Перець солодкий червоний - 2 шт. великих
Розпушувач - 2 ч. ложки
Сіль
Directions
1Нарізати вершкове масло невеликими шматочками та розтопити на середньому вогні. Трохи остудити.
2Просіяти в миску борошно з дрібкою солі та розпушувачем. Окремо трохи збити яйця і оливкову олію. Перелити яєчну суміш у борошно, додати розтоплене вершкове масло та перемішати.
3Натерти сир на крупній тертушці. Бринзу розкришити виделкою. Солодкий перець розрізати навпіл, видалити насіння, нарізати невеликими кубиками. Додати в тісто сир, бринзу та солодкий перець і перемішати.
4Розігріти духовку до 190°С. Застелити невелике деко папером для випічки та вилити тісто. Розрівняти поверхню за допомогою лопатки. Поставити пиріг в духовку та пекти 35‑40 хвилин. Він має піднятися і зарум'янитися.
5Подавати пиріг як самостійну страву з легким зеленим салатом і червоним вином. Його краще їсти теплим, холодним він втрачає половину свого смаку й аромату.