Пиріг з вишнею та корицею
7 Березня, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs
- Yields: 8-10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 300 г
Масло вершкове - 200 г
Вода - 100 мл
Сіль - 1 щіпка
Лимон - кілька крапель соку
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Вишня без кісточок - 700 г
Цукор - 200 г
Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. ложки
Кориця - 1 ч. ложка
Сіль - 0,25 ч. ложки
Лимон - 2 ч. ложки соку
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Directions
1Розтерти руками борошно з холодним маслом в крихту. Додати сіль і крижану воду, змішану з лимонним соком. Замісити тісто, сформувати кулю, помістити в холодильник на 30 хвилин.
2Відокремити від тіста чверть. Решту розкачати і викласти у форму так, щоб вийшли бортики.
НАЧИНКА:
1З'єднати в сотейнику цукор, корицю та сіль. Додати 1 склянку води. Довести сироп до кипіння.
2Розчинити крохмаль в 0,25 склянки води, влити в цукровий сироп. Прокип'ятити суміш 1 хвилину.
3Додати вишню та прогрівати ще 2‑3 хвилини.
4Зняти з вогню, вмішати вершкове масло та лимонний сік.
ПИРІГ:
1Викласти на основу охолоджену начинку.
2Розкачати чверть тіста, нарізати смужками, прикрасити ними пиріг.
3Випікати пиріг в розігрітій до 200°С духовці 30‑40 хвилин.
4Залишити на 1 годину, щоб начинка загусла.