Пиріг з вишнею та корицею
Пиріг з вишнею та корицею

Пиріг з вишнею та корицею

    

7 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 300 г

Масло вершкове - 200 г

Вода - 100 мл

Сіль - 1 щіпка

Лимон - кілька крапель соку

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Вишня без кісточок - 700 г

Цукор - 200 г

Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. ложки

Кориця - 1 ч. ложка

Сіль - 0,25 ч. ложки

Лимон - 2 ч. ложки соку

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Directions

1Розтерти руками борошно з холодним маслом в крихту. Додати сіль і крижану воду, змішану з лимонним соком. Замісити тісто, сформувати кулю, помістити в холодильник на 30 хвилин.

2Відокремити від тіста чверть. Решту розкачати і викласти у форму так, щоб вийшли бортики.

НАЧИНКА:

1З'єднати в сотейнику цукор, корицю та сіль. Додати 1 склянку води. Довести сироп до кипіння.

2Розчинити крохмаль в 0,25 склянки води, влити в цукровий сироп. Прокип'ятити суміш 1 хвилину.

3Додати вишню та прогрівати ще 2‑3 хвилини.

4Зняти з вогню, вмішати вершкове масло та лимонний сік.

ПИРІГ:

1Викласти на основу охолоджену начинку.

2Розкачати чверть тіста, нарізати смужками, прикрасити ними пиріг.

3Випікати пиріг в розігрітій до 200°С духовці 30‑40 хвилин.

4Залишити на 1 годину, щоб начинка загусла.

00:00