Чахохбілі з курки
страви з птиці грузинська кухня
23 Серпня, 2018
50 рецептов грузинской кухни
111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Ingredients
Курка - 1 тушка до 1,25 кг
Цибуля - 5 шт. / 6 шт.
Картопля - 4 шт.
Помідори - 800 г / 1 кг
Масло вершкове - 25 г
Часник - 1 невелика головка (для варіанта 2)
Перець червоний мелений - 1,5 ч. ложки
Хмелі-сунелі - 1 ч. ложка
Коріандр -1 ч. ложка насіння
Шафран імеретинський - 1 ч. ложка
Кінза - 1 ст. ложка подрібненої зелені
Петрушка - 1 ст. ложка подрібненої зелені
Базилік - 1 ст. ложка подрібненої зелені
Чабер - 1 ст. ложка подрібненої зелені
Сіль - 1 ч. ложка
Directions
1Курку нарубати на шматки, скласти в розігріту каструлю, гасити без додавання жиру під закритою кришкою на слабкому вогні 5 хвилин.
2Потім злити сік, що виділився, в окремий посуд.
ВАРІАНТ 1:
1Продовжувати тушкувати птицю разом із нашаткованою цибулею, додавши масло і часто помішуючи, щоб не підгоріло.
2Готову курку залити соком, що виділився при тушкуванні. Додати попередньо відварену картоплю, тушковані та протерті через друшляк помідори. В середині тушкування влити, якщо буде потрібно, трохи води, в якій варилася картопля.
3У самому кінці покласти пряну зелень, червоний мелений перець, хмелі-сунелі, насіння коріандру, імеретинський шафран. Посолити.
ВАРІАНТ 2:
1Продовжувати обсмажувати курку 10 хвилин з відкритою кришкою, додаючи сік, щоб курка не підгоріла.
2В кінці обсмажування додати цибулю, масло (поступово), пасерувати ще близько 5 хвилин, злегка посолити.
3Помідори ошпарити, зняти шкірку, розім'яти їх в окремому посуді, потім додати до м'яса.
4Картоплю нарізати великими дольками, покласти в каструлю, перемішати з м'ясом і помідорами, закрити кришкою, тушкувати на помірному вогні 20 хвилин. В кінці тушкування досолити.
5Пряну зелень дрібно нарізати, перемішати з сухими спеціями, ввести в чахохбілі, перемішати, потримати на слабкому вогні 5 хвилин.
6Додати дрібно нарізаний часник. Дати настоятися 5 хвилин під закритою кришкою.