курка запечена або фарширована
курка запечена або фарширована

Курчата з сиром – Poulets au fromage

    

6 Травня, 2019

107 диковинных рецептов от Поля Пуаре

Ingredients

Курчата - 2 тушки

Масло вершкове

Вино біле - 0,5 склянки

Бульйон - 0,5 склянки

Петрушка - 1 зв'язка

Цибуля татарка (батун)

Часник - 0,5 зубчика

Гвоздика - 2 бутони

Лавровий лист - 0,5 шт.

Чебрець

Базилік

Сіль (за потреби)

Перець горошком

Борошно - 1 жменя

Сир грюєр

Directions

1Обпалити й ощипати курчат. Випатрати, загнути лапки в тушку і, трохи розрізавши по спинці, розплющити їх сікачем.

2Обсмажити курчат в каструлі з невеликою кількістю вершкового масла.

3Влити біле вино та бульйон, покласти зв'язку петрушки, цибулю татарку, часник, гвоздику, лавровий лист, чебрець, базилік, трохи солі, перець горошком і варити 1 годину на слабкому вогні так, щоб все томилося.

4Вийняти курчат і покласти в соус шматок вершкового масла завбільшки з горіх разом із жменею борошна, перемішати на вогні.

5Вилити на блюдо частину цього соусу, на нього посипати маленьку жменьку тертого сиру грюєр, а зверху покласти курчат. Полити їх залишками соусу та посипати такою ж кількістю тертого сиру. Поставити блюдо на маленький вогонь, попередньо накривши його кришкою більшого розміру.

6Коли курчата набудуть хорошого золотистого кольору і соус розтане, подавати до столу, доки блюдо не охолоне.

7Якщо сир досить солоний, то сіль додавати не треба.

Рецепт Робера Спа

00:00