Курчата з сиром – Poulets au fromage
страви з птиці французька кухня
6 Травня, 2019
107 диковинных рецептов от Поля Пуаре
Ingredients
Курчата - 2 тушки
Масло вершкове
Вино біле - 0,5 склянки
Бульйон - 0,5 склянки
Петрушка - 1 зв'язка
Цибуля татарка (батун)
Часник - 0,5 зубчика
Гвоздика - 2 бутони
Лавровий лист - 0,5 шт.
Чебрець
Базилік
Сіль (за потреби)
Перець горошком
Борошно - 1 жменя
Сир грюєр
Directions
1Обпалити й ощипати курчат. Випатрати, загнути лапки в тушку і, трохи розрізавши по спинці, розплющити їх сікачем.
2Обсмажити курчат в каструлі з невеликою кількістю вершкового масла.
3Влити біле вино та бульйон, покласти зв'язку петрушки, цибулю татарку, часник, гвоздику, лавровий лист, чебрець, базилік, трохи солі, перець горошком і варити 1 годину на слабкому вогні так, щоб все томилося.
4Вийняти курчат і покласти в соус шматок вершкового масла завбільшки з горіх разом із жменею борошна, перемішати на вогні.
5Вилити на блюдо частину цього соусу, на нього посипати маленьку жменьку тертого сиру грюєр, а зверху покласти курчат. Полити їх залишками соусу та посипати такою ж кількістю тертого сиру. Поставити блюдо на маленький вогонь, попередньо накривши його кришкою більшого розміру.
6Коли курчата набудуть хорошого золотистого кольору і соус розтане, подавати до столу, доки блюдо не охолоне.
7Якщо сир досить солоний, то сіль додавати не треба.
Рецепт Робера Спа