100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr 40 mins
Yields: 8-10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Печиво шоколадне - 250 г
Масло вершкове - 150 г
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир вершковий м'який (наприклад, «Філадельфія») - 700 г
Цукор - 250 г
Яйця - 4 шт.
Сметана - 200 г
Шоколад - 200 г
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Шоколад - 100 г
Вершки жирні - 50 мл
Directions
1Подрібнити печиво за допомогою блендера в крихту, додати розтоплене вершкове масло та перемішати. Утрамбувати суміш на дні роз'ємної форми.
2Випікати 10 хвилин при 180°С. Остудити.
3НАЧИНКА: Збити сир із цукром до кремоподібного стану. Додати сметану, перемішати. Вбити яйця (по одному), ретельно вимішуючи після кожного. Додати розтоплений на водяній бані шоколад, перемішати.
4Вилити начинку поверх основи, розрівняти.
5Випікати близько 1 години в розігрітій до 160°С духовці.
6Залишити в увімкненій духовці ще на 1 годину.
7Вийняти, остудити і помістити в холодильник на 4 години.
8ГЛАЗУР: Розтопити шоколад на водяній бані, влити вершки та перемішати.
9Покрити готовий чізкейк глазур'ю.
10Дати застигнути в холодильнику, близько 30 хвилин.