Кекси шоколадні «Великодні гнізда»
солодка випічка Великдень, духовка, святкове
3 Березня, 2019
Baking Heaven 2016 Spring
- Prep: 25 mins
- Cook: 35 mins
- Yields: 12 шт.
Ingredients
ДЛЯ КЕКСІВ:
Борошно млинцеве (з розпушувачем) - 175 г
Масло вершкове - 175 г
Цукор дрібний (caster sugar) або цукрова пудра - 175 г
Яйця - 3 шт.
Ванільний екстракт - 1 ч. ложка
ДЛЯ МАСЛЯНОГО КРЕМУ:
Масло вершкове - 225 г
Цукрова пудра - 400 г
Какао-порошок - 2 ст. ложки
Молоко - 2‑3 ст. ложки
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Помадка біла
Пасхальні міні-яйця з цукровою оболонкою - 36 шт.
Барвник харчовий рожевий (краще гель / паста)
Directions
1Розігріти духовку до 180°C / газова позначка 4 і покласти у форму для кексів з 12 лунками паперові розетки для кексів.
2Покласти в миску або чашу міксера вершкове масло, цукор, яйця та екстракт ванілі. Потім просіяти туди борошно та збивати 1‑2 хвилини, доки маса не стане легкою та кремовою. Рівномірно розділити суміш між паперовими розетками.
3Випікати кекси у розігрітій духовці 20‑25 хвилин або доки вони добре не піднімуться і шпажка, вставлена в один із кексів, не вийде чистою.
4Вийняти з духовки і залишити охолоджуватися у формі 10 хвилин. Перекласти на дротяну стійку для повного охолодження.
5ШОКОЛАДНИЙ МАСЛЯНИЙ КРЕМ: Збивати масло, доки воно не стане м'яким і кремовим. Просіяти цукрову пудру і какао-порошок і додати до вершкового масла в два прийоми, збиваючи на низькій швидкості. Змішати з молоком і збивати 3‑5 хвилин на більш високій швидкості.
6Припорошити робочу поверхню і розкачати невелику кількість помадки до товщини 5 мм. Виїмкою у формі кролика вирізати 12 маленьких кроликів. Зафарбувати маленький шматочок білої помадки маленькою кількістю рожевого харчового барвника і руками скачати 12 крихітних кролячих хвостиків. Прикріпити з одного боку і дати висохнути.
7Покласти шоколадний крем у кондитерський мішок з насадкою у формі зірки і видавити по колу поверх охолоджених кексів. Покласти зверху по три маленькі яйця та кролика з помадки.