Бабка шоколадна з віскі
26 Січня, 2019
Baking Heaven 2016 October-November
- Yields: 8-10 порцій
Ingredients
Масло вершкове - 230 г + додатково для змащування
Какао-порошок високоякісний - 105 г + додатково для підпорошування
Віскі шотландський 120 мл
Цукор дрібний (caster sugar) або цукрова пудра - 400 г
Борошно звичайне 280 г
Соди бікарбонат - 1,25 ч. ложки
Сіль - 1 ч. ложка
Яйця - 2 шт.
Ванільна паста або екстракт - 1 ч. ложка
Цукрова пудра для підпорошування
Directions
1Нагріти духовку до 160°C / газова позначка 2,5. Щедро змастити форму для бабки маслом, переконатися, що вся внутрішня частина форми змащена, потім підпорошити какао-порошком.
2Налити віскі на сковороду, яка стоїть на середньому вогні, додати вершкове масло кімнатної температури та какао-порошок і збивати вінчиком, доки масло не розтопиться.
3Зняти з вогню, додати цукор і перемішати до повного розчинення. Перекласти у велику миску, щоб маса швидше остигла.
4Просіяти борошно, бікарбонат соди та сіль в окрему миску та відставити.
5Покласти яйця та ваніль у чашу блендера або в миску для змішування, а потім ручним електроміксером збивати близько 3 хвилин.
6Додати охолоджений віскі та шоколадну суміш і збивати на низькій швидкості до поєднання.
7Додати суміш борошна та збити до однорідності.
8Вилити тісто у підготовлену форму та випікати 40‑50 хвилин, доки шпажка, вставлена у центр бабки, не вийде чистою.
9Дати бабі повністю охолонути у формі, перш ніж перекладати її на блюдо. Трохи підпорошити цукровою пудрою та подавати з ложкою збитих вершків.