Пиріг різдвяний по-англійськи
солодка випічка англійська кухня духовка, Різдво, святкове
28 Лютого, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs 30 mins
- Yields: 8-10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 380 г
Масло вершкове - 125 г
Цукор - 80 г
Яйця - 1 шт.
Молоко - 130 мл
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Яблука - 1 шт. невелике
Волоські горіхи - 50 г
Сухофрукти (чорнослив, курага, цукати, сушені вишня, журавлина тощо) - 200 г суміші
Коньяк - 3 ст. ложки
Цукор коричневий - 160 г
Масло вершкове - 125 г
Кориця - 1 ч. ложка
Directions
1Змішати борошно з нарізаним кубиками вершковим маслом. Розтерти до стану крихти, всипати цукор, перемішати. Додати молоко та яйце, замісити тісто. Загорнути його в плівку, помістити в холодильник на 1 годину.
2Очистити яблуко від шкірки, натерти на крупній тертці. Дрібно нарізати горіхи та сухофрукти, змішати з розтопленим вершковим маслом, додати яблука, корицю, коричневий цукор і коньяк. Помістити в холодильник на 1 годину.
3Розкачати тісто у прямокутник 25х35 см. Розподілити начинку, залишивши пару сантиметрів з одного краю. Згорнути рулетом до вільного краю, защипнути. Накрити плівкою, помістити в холодильник на 1 годину.
4Нарізати рулет на частини по 2‑3 см. Викласти шматочки зрізом вгору в змащену маслом форму.
5Випікати при 180°С 30‑40 хвилин.