Пиріг різдвяний по-англійськи
Пиріг різдвяний по-англійськи

Пиріг різдвяний по-англійськи

      , ,

28 Лютого, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 380 г

Масло вершкове - 125 г

Цукор - 80 г

Яйця - 1 шт.

Молоко - 130 мл

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яблука - 1 шт. невелике

Волоські горіхи - 50 г

Сухофрукти (чорнослив, курага, цукати, сушені вишня, журавлина тощо) - 200 г суміші

Коньяк - 3 ст. ложки

Цукор коричневий - 160 г

Масло вершкове - 125 г

Кориця - 1 ч. ложка

Directions

1Змішати борошно з нарізаним кубиками вершковим маслом. Розтерти до стану крихти, всипати цукор, перемішати. Додати молоко та яйце, замісити тісто. Загорнути його в плівку, помістити в холодильник на 1 годину.

2Очистити яблуко від шкірки, натерти на крупній тертці. Дрібно нарізати горіхи та сухофрукти, змішати з розтопленим вершковим маслом, додати яблука, корицю, коричневий цукор і коньяк. Помістити в холодильник на 1 годину.

3Розкачати тісто у прямокутник 25х35 см. Розподілити начинку, залишивши пару сантиметрів з одного краю. Згорнути рулетом до вільного краю, защипнути. Накрити плівкою, помістити в холодильник на 1 годину.

4Нарізати рулет на частини по 2‑3 см. Викласти шматочки зрізом вгору в змащену маслом форму.

5Випікати при 180°С 30‑40 хвилин.

00:00