чурчхела
чурчхела

Чурчхела

  ,   

20 Серпня, 2018

50 рецептов грузинской кухни
175 рецептов для здоровья сердца (Еда, которая лечит)

Ingredients

Виноградний сік - 5 л/ 2 л

Борошно пшеничне - 500 г / 200 г

Цукор - 250 г / 100 г

Волоські горіхи очищені - 500 г / 200 г

Directions

1Очищені горіхи нанизати великими шматочками (краще половинками) на міцну бавовняну нитку довжиною 20‑25 см з петелькою на одному кінці для підвішування. З протилежного боку, щоб горіхи не зісковзували, прив'язати шматочок сірника. Вийде зв'язка.

2Варити виноградний сік 2‑3 години, поступово підсипаючи цукор, весь час помішуючи та знімаючи піну.

3Потім дати рідині охолонути до теплого стану (40‑45°С), потроху всипати борошно, розмішуючи його рукою і не даючи їй збиватися в грудочки.

4Однорідну рідину (татара) варити на слабкому вогні до упарювання на чверть початкового об'єму, доки маса не стане схожою на кисіль.

5В уварений гарячий сік 2‑3 рази занурити на півхвилини кожну зв'язку горіхів. Зв'язки краще одразу нанизати на палицю і опускати всі одночасно. Варто запастися підносом, куди буде капати татар, що стікає, поки зв'язки будуть тричі занурюватися, і продумати також, як звільнити руки (куди прилаштувати цю палицю зі зв'язками, щоб обтікала).

6Після того, як отримана бажана товщина, чурчхелу розвісити для просушування на сонці - доки вона не перестане прилипати до рук, але залишиться м'якою на дотик.

7Просушену чурчхелу загорнути в чисту тканину (полотняний рушник) і залишити для дозрівання в сухому провітрюваному приміщенні на 2‑3 місяці (спека і мороз однаково шкодять дозріванню). До кінця цього терміну чурчхела покриється найтоншим нальотом цукрової пудри, що виділяється в результаті дозрівання, і при цьому не втратить м'якості.

00:00