100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr 30 mins
Yields: 1,5 л
Ingredients
Яблука - 800 г
Фініки сушені без кісточок - 200 г
Імбир - 25 г свіжого кореня
Цукор коричневий - 200 г
Оцет винний білий - 30 мл
Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
Часник - 1 зубчик
Сіль
Directions
1Фініки розрізати кожен уздовж на 2 частини. Очистити яблука від шкірки, видалити серцевину, нарізати дрібними кубиками. Очистити імбир і натерти на дрібній тертці. Очистити часник і пропустити через прес.
2Скласти в каструлю фініки, яблука, імбир, часник і перець. Перемішати. Влити оцет. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 15 хвилин на маленькому вогні.
3Додати цукор і сіль, довести до кипіння, варити на маленькому вогні 45 хвилин, постійно помішуючи.
4Дати охолонути при кімнатній температурі.
5Розкласти чатні в стерилізовані банки та закрити.